Percheziţii la Primăria Iaşi, într-un caz de înşelăciune cu terenuri

Percheziţii la Primăria Iaşi, într-un caz de înşelăciune cu terenuri

Procurorii DIICOT şi ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Iaşi au efectuat, luni, 24 de percheziţii domiciliare în Iaşi şi Bucureşti, într-un caz de înşelăciune cu un teren ce aparţine Primăriei Iaşi, în care sunt implicaţi avocaţi, notari şi funcţionari publici.

Potrivit unor surse judiciare, anchetatorii au descins şi la Primăria Iaşi.

Conform unui comunicat al DIICOT şi IGPR, descinderile au vizat destructurarea unei grupări specializată în săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată, participaţie improprie la infracţiunile de abuz în serviciu şi fals intelectual, instigare la infracţiunile de abuz în serviciu şi fals intelectual, abuz în serviciu şi omisiunea sesizării.

În cauză s-a reţinut faptul că, în cursul anului 2016, mai multe persoane au constituit un grup infracţional organizat în vederea obţinerii, în mod fraudulos, a unui teren din patrimoniul unei instituţii publice, respectiv Primăria Iaşi, pe care au construit blocuri de locuinţe, prejudiciul estimat fiind de aproximativ 2 milioane de lei.

De asemenea, a rezultat faptul că activitatea infracţională a fost posibilă prin acordarea sprijinului de specialitate de către avocaţi, notari şi funcţionari publici.

La sediile DIICOT şi BCCO Iaşi vor fi conduse, în vederea audierii, 23 persoane. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia de Operaţiuni Speciale.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul BCCO Bucureşti, Bacău şi Suceava, al poliţiştilor din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Iaşi şi Serviciului pentru Acţiuni Speciale Iaşi.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇