Record la pelerinajul de Sfânta Parascheva în Iași: 65.000 de oameni stau la rând, timpul de așteptare depășește 25 de ore

Record la pelerinajul de Sfânta Parascheva în Iași: 65.000 de oameni stau la rând, timpul de așteptare depășește 25 de ore

Peste 15.000 de oameni participă sâmbătă la Sfânta Liturghie de la Catedrala Mitropolitană din Iaşi, în timp ce la rând sunt 65.000 de pelerini care aşteaptă să se închine la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva.

Sfânta Liturghie se desfăşoară pe o scenă amenajată pe pietonalul Ştefan cel Mare, în faţa catedralei ieşene, slujba fiind oficiată de zeci de preoţi din România, Grecia, Republica Moldova, Etiopia, Georgia şi Siria.

Peste 15.000 de oameni participă la acest eveniment, zona centrală a oraşului fiind blocată circulaţiei.

ADVERTISING

Slujba poate fi urmărită pe mai multe ecrane mari montate în zona Catedralei Mitropolitane.

În acelaşi timp, pelerinii continuă să se închine la racla cu moaştele Sfintei  Cuvioase Parascheva, la rând aşteptând aproximativ 65.000 de credincioşi. Rândul măsoară câţiva kilometri, iar timpul de aşteptare depăşeşte 25 de ore. Organizatorii susţin că este vorba de un record de participare pentru ultimii ani.

În total, de la începerea pelerinajului, au trecut pe la racla cu sfintele moaşte peste 230.000 de persoane.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

La Iaşi au fost aduse şi moaştele Sfântului Andrei Criteanul de la Catedrala Mitropolitană din Arkalochori (Creta, Grecia).

Pelerinajul religios de la Iaşi ar urma să se încheie duminică seară, când moaştele Sfintei Cuvioasa Parascheva vor fi reintroduse în Catedtrala Mitropolitană din Iaşi.

Totuşi, autorităţile ar putea decide să amâne acest moment, dacă la rând se vor mai afla încă mulţi oameni.

Racla cu moaştele Sfintei Parascheva a fost depusă în Curtea Mitropolitană spre închinare la sfârşitul săptămânii trecute.

ADVERTISING

La scoaterea în procesiune a raclei cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva au participat mii de pelerini.

Racla cu sfintele moaşte va rămâne în baldachinul special amenajat până duminică.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇