În Grecia a fost interzis colindatul de Crăciun. Localnic: De când mă ştiu, nu s-a întâmplat așa ceva. Nici măcar în timpul celui de-al Doilea Război Mondial

În Grecia a fost interzis colindatul de Crăciun. Localnic: De când mă ştiu, nu s-a întâmplat așa ceva. Nici măcar în timpul celui de-al Doilea Război Mondial

Tradiţia străveche a copiilor care merg din casă în casă cântând colinde de Crăciun a fost abandonată anul acesta în Grecia din cauza pandemiei de coronavirus.

Autorităţile din domeniul protecţiei civile din Grecia au anunţat interdicţia, reducând la tăcere, pentru prima dată în istoria recentă, acest obicei îndrăgit, informează DPA.

''De când mă ştiu, nu s-a întâmplat niciodată ceva asemănător. Nici măcar în timpul celui de-al Doilea Război Mondial'', a declarat joi un rezident vârstnic al Atenei pentru postul naţional de televiziune ERT.

ADVERTISING

Guvernul a dispus ca festivităţile de Crăciun să fie reduse drastic: cel mult nouă persoane au voie să se reunească într-o locuinţă, provenind din cel mult două familii.

Dacă gazda adunării nu respectă regula, riscă o amendă de 3.000 de euro, în timp ce invitaţii ar putea fi penalizaţi cu 300 de euro.

Barurile şi tavernele, locurile unde grecii sărbătoresc în mod tradiţional Ajunul Crăciunului, sunt închise de la începutul lunii noiembrie.

Pentru a împiedica tinerii să iasă pe străzi în perioada în care este interzisă circulaţie - intervalul 22:00-5:00 - staţiile de metrou din centrul Atenei vor fi închise, a relatat televiziunea de stat.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Peste 4.200 de decese în Grecia

Poliţia a organizat timp de mai multe zile filtre la intrările pe autostrăzi pentru a se asigura că oamenii din centrele urbane nu călătoresc în provincie fără un motiv întemeiat. Cu câteva excepţii, cetăţenii nu au voie să părăsească regiunea metropolitană a localităţii de reşedinţă.

Grecia, care are o populaţie de aproape 11 milioane de locuitori, a fost afectată grav de pandemia de coronavirus începând cu finele lunii octombrie, când numărul cazurilor a început să crească rapid, iar sistemul medical a fost suprasolicitat.

ADVERTISING

Potrivit datelor oficiale, peste 4.200 de persoane au decedat din cauza virusului până în prezent în Grecia.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇