Oricine intră în Anglia şi Scoţia trebuie să prezinte un test COVID negativ, chiar dacă locuieşte acolo. Care sunt excepţiile şi amenzile

Oricine intră în Anglia şi Scoţia trebuie să prezinte un test COVID negativ, chiar dacă locuieşte acolo. Care sunt excepţiile şi amenzile

Guvernul britanic a anunţat, vineri, că toţi călătorii care sosesc în Anglia şi Scoţia, inclusiv cei care locuiesc acolo, vor trebui să prezinte un test COVID negativ efectuat în termen de 72 de ore înaintea deplasării.

Chiar dacă au un rezultat negativ la test, persoanele din ţările cu risc ridicat vizate de măsurile de carantină vor trebui să continue să se autoizoleze timp de zece zile, a precizat Executivul de la Londra într-un comunicat, citat de AFP.

Noile măsuri se aplică în Anglia începând de săptămâna viitoare, iar în Scoţia cât de repede posibil, potrivit BBC.

ADVERTISING

Oficialii lucrează îndeaproape cu administrațiile descentralizate pentru a introduce măsuri similare pentru Țara Galilor și Irlanda de Nord.

Scopul este protejarea ţării "împotriva noilor tulpini de coronavirus precum cele observate în Danemarca şi Africa de Sud".

Alături de carantină, "testarea înaintea plecării va oferi o linie de apărare suplimentară, ajutându-ne să controlăm virusul pe măsură ce vom administra vaccinul în mod susţinut în următoarele câteva săptămâni", a adăugat ministrul Transporturilor, Grant Shapps.

Confruntată cu un focar de contaminări atribuit unei noi variante a virusului, Marea Britanie este ţara europeană cu cel mai mare număr al deceselor provocate de COVID-19. Peste 78.500 de decese s-au produs în termen de 28 de zile de la un test pozitiv.

Strategia guvernului britanic de combatere a epidemiei se bazează în principal pe izolare, care a început oficial miercuri în Anglia, precum şi pe administrarea accelerată a celor două vaccinuri autorizate, Pfizer/BioNTech şi Oxford / AstraZeneca.

ADVERTISING

Spitalele din Marea Britanie sunt aproape copleşite de creşterea internărilor. A fost intensificată vaccinarea

Amendă de 500 de lire sterline

Persoanele care sosesc cu trenul, feribotul sau avionul vor trebui să aibă un test negativ înainte de îmbarcare şi pot fi supuşi controlului la sosire.

În cazul nerespectării acestor reglementări, există riscul unei amenzi imediate de 500 de lire sterline (553 euro).

Sunt prevăzute şi excepţii, în special pentru transportatorii rutieri şi copiii cu vârsta sub 11 ani.

La sfârşitul lunii decembrie, autorităţile britanice au restricţionat sosirile din Africa de Sud, unde a fost identificată o nouă variantă a coronavirusului.

De la jumătatea lunii decembrie, carantina cu durata de zece zile poate fi scurtată la cinci zile în cazul unui rezultat negativ la cel puţin cinci zile de la sosire, măsură destinată redresării industriei transporturilor.

ADVERTISING

O universitate din Marea Britanie a inventat un test care depistează Covid-19 în mai puțin de 5 minute


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇