Orașul Zalău are de astăzi autobuze electrice

Orașul Zalău are de astăzi autobuze electrice

Primele cinci autobuze electrice, dintr-un total de 20 achiziţionate de Primăria Zalău printr-un proiect european de aproximativ 68 de milioane de lei, au fost date în circulaţie începând de vineri.

„Azi (vineri – n.red.), cinci autobuze electrice din gama celor de 10 metri au intrat în circulaţie, iar alte cinci au pornit din Cehia şi vor ajunge azi şi mâine (sâmbătă – n.red.) în Zalău.

De asemenea, sunt în proces de fabricare şi autobuzele din gama de 12 metri, urmând ca acestea să fie livrate în luna septembrie”, precizează vineri, pe contul său de Facebook, primarul Ionel Ciunt.

ADVERTISING

Vezi aici cum arată noile autobuze electrice de la Zalău

Potrivit sursei citate, parcul auto al companiei de transport local SC Transurbis SA se înnoieşte printr-un proiect finanţat din fonduri europene, în valoare de 67.860.502,89 lei, care prevede modernizarea sistemului de transport în comun, achiziţia a 20 de autobuze electrice, staţii de încărcare, sistem de e-ticketing şi Inteligent Transport Sistem.

Primăria Zalău a semnat, la finalul lunii august 2019, un proiect în valoare de 22 de milioane de euro, finanţat prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020, care prevede, alături de modernizarea transportului public, amenajarea de trotuare, piste de biciclete, reabilitare carosabil, amenajare staţii de autobuz, amenajare spaţii verzi aferente, amplasare mobilier urban, realizare şi extindere canalizare pluvială şi semaforizare.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Citește și: Firea a primit undă verde să împrumute 100 de milioane de lei. Pe ce vrea să dea banii


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇