O membră a Congresului SUA a fost agresată în liftul locuinței ei

O membră a Congresului SUA a fost agresată în liftul locuinței ei

Angie Craig, reprezentantă a statului Minnesota în Congresul SUA, a fost agresată joi în liftul clădirii în care locuieşte la Washington, a anunţat biroul ei într-un comunicat.

Şeful ei de cabinet, Nick Coe, a precizat că democrata a suferit unele contuzii, dar „în rest, este în regulă din punct de vedere fizic”.

Coe a adăugat că nu există nicio dovadă care să sugereze că atacul a fost motivat politic.

Atacul a avut loc dimineaţa devreme, iar deputata "s-a apărat de atacator", a precizat Coe. Agresorul a fugit de la locul agresiunii, a mai spus biroul ei.

ADVERTISING

"Reprezentanta Craig este recunoscătoare Departamentului de Poliţie Metropolitană din DC pentru răspunsul lor rapid şi cere respectarea vieţii ei private în acest moment", a adăugat şeful ei de cabinet.

Un raport al Departamentului de Poliţie Metropolitană care detaliază atacul, obţinut de NBC News, spune că Angie Craig l-a văzut prima dată pe suspect în holul blocului, "comportându-se haotic, ca şi cum ar fi fost sub influenţa unor substanţe".

El a intrat apoi în lift cu ea şi a început să facă flotări înainte de a o lovi cu pumnul în bărbie şi de a o apuca de gât, potrivit raportului. Politiciana a aruncat cu ceaşca de cafea fierbinte în atacator, după care acesta a fugit.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În vârstă de 51 de ani, pe care îi va împlini săptămâna viitoare, Angie Craig a fost alesă prima dată în 2018 în Camera Reprezentanţilor şi realeasă anul trecut. Membrii Congresului s-au confruntat cu o creştere a ameninţărilor cu acte de violenţă după atacul din 6 ianuarie 2021 de la Capitoliu, ceea ce i-a determinat pe legislatori să ceară mai multe fonduri pentru securitatea personală.

În toamna anului trecut, Paul Pelosi, soţul fostei preşedinte democrate a Camerei Reprezentanţilor Nancy Pelosi, a fost atacat violent, cu un ciocan, în plină noapte, la domiciliul familiei din San Francisco. Agresorul a declarat că ţinta sa era Nancy Pelosi, dar democrata nu era acasă, ci se afla la Washington.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇