O furtună care se produce o dată într-o generație va afecta călătoriile de sărbători în SUA

O furtună care se produce o dată într-o generație va afecta călătoriile de sărbători în SUA

O furtună despre care specialiștii spun că se produce o dată într-o generație va afecta călătoriile de sărbători ale americanilor.

Furtuna își face drum prin SUA și Canada în această săptămână, aducând cu ea zăpadă numeroasă și temperaturi scăzute. A început marți în nord-vestul Pacificului, iar de miercuri dimineață și-a croit drum spre est, prin Munții Stâncoși.

Se așteaptă să lovească Marile Lacuri la sfârșitul acestei săptămâni și să devină un „ciclon-bombă" până vineri dimineață.

Furtuna a perturbat deja călătoriile din SUA chiar înainte de sărbători. Marile companii aeriene americane au emis scutiri de taxe pentru călătorii care doresc să-și reprogrameze zborurile. În Vancouver și Seattle, zborurile au fost anulate marți, și peste 70 de milioane de persoane din zona cuprinsă între statele Washington și Maryland se află sub o alertă de vreme rea.

ADVERTISING

Autoritățile se așteaptă ca furtuna să provoace întreruperi de curent pe scară largă.

Serviciul Național de Meteorologie din Brooklyn, New York, a calificat-o drept un eveniment meteorologic de iarnă care se produce o dată la o generație, potrivit BBC.

Sucursala Serviciului Național de Meteorologie din Chicago a avertizat asupra unei „amenințări semnificative la adresa vieții pentru oricine rămâne blocat în furtună", deoarece se așteaptă ca viteza vântului să fie mai mare de 88,5 km/h.

Practic, meteorologii cred că furtuna se va transforma într-un „ciclon bombă", deoarece se va intensifica într-un ritm rapid.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇