Şi-a jefuit propria mamă de tablouri "blestemate" de 140 de milioane de dolari

Şi-a jefuit propria mamă de tablouri "blestemate" de 140 de milioane de dolari

O femeie din Brazilia, având complice o falsă prezicătoare, este acuzată că a furat de la mama ei, văduva unuia dintre cei mai mari colecţionari de artă din ţară, bani şi bunuri în valoare de 140 de milioane de dolari.

Femeia s-ar fi folosit de o prezicătoare care să o facă pe mama ei să creadă că operele de artă sunt blestemate, relatează BBC. Un tablou pictat de unul dintre cei mai apreciaţi artişti brazilieni ar fi fost găsit ascuns sub un pat.

Totul a început în 2020, când presupusa prezicătoare i-a spus victimei că fiica ei este bolnavă şi a convins-o să-i plătească tratamentul, potrivit poliţiei din Rio de Janeiro şi presei locale.  

ADVERTISING

Ulterior, fiica și prezicătoarea au început să ia operele de artă din casa victimei, „susținând că au fost blestemate cu energie negativă pentru care este nevoie de rugăciune”. Pe parcurs au fost implicaţi şi alţi complici, iar fiica şi ceilalţi suspecţi sunt acuzaţi că au maltratat victima, împiedicând-o luni de zile să iasă din casă.

În total, victimei i-au fost furate 16 tablouri. Printre ele se află şi trei lucrări ale pictorului modernist Tarsila do Amaral, acestea fiind evaluate împreună la 137,69 milioane de dolari.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

O parte dintre opere au fost vândute unor galerii de artă.

Cele șapte persoane suspectate că au fost implicate în această escrocherie sunt acuzate printre altele de tâlhărie, şantaj, sechestrare și asociere criminală.

C.S.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇