O clădire de 10 etaje din Gaza a fost distrusă într-un atac israelian. Hamas a răspuns cu o ploaie de rachete (Foto & Video)

O clădire de 10 etaje din Gaza a fost distrusă într-un atac israelian. Hamas a răspuns cu o ploaie de rachete (Foto & Video)

O clădire cu zece etaje aflată în centrul oraşului Gaza, în care se aflau birouri ale unor oficiali ai Hamas, a fost complet distrusă marţi seară în urma unei lovituri aeriene israeliene, relatează AFP.

Clădirea, situată la malul mării, s-a prăbuşit după ce a fost vizată de un atac aerian, în timp ce aviaţia israeliană şi-a intensificat atacurile în Fâşia Gaza împotriva poziţiilor mişcării Hamas care continuă să lanseze rachete înspre statul evreu.

Atacul a provocat pagube clădirilor din apropiere. Autorităţile din Gaza, o enclavă palestiniană controlată de mişcarea islamistă Hamas, nu au anunţat încă eventuale victime în urma atacului.

Premierul Benjamin Netanyahu a avertizat marţi că Israelul îşi va intensifica atacurile împotriva Hamas după moartea a două israeliene în urma unor tiruri de rachete dinspre Fâşia Gaza.

ADVERTISING

Sute de rachete lansate spre Israel

În replică, metropola israeliană Tel Aviv a fost ţinta marţi seară a unei ploi de rachete lansate din Fâşia Gaza de mişcarea islamistă Hamas.

Cu puţin înainte de ora 21:00 (ora 18:00 GMT), Hamas a anunţat că va lovi dur Israelul. Sirenele au început să sune la Tel Aviv şi în oraşele din jur, potrivit armatei israeliene şi jurnaliştilor AFP.

Un purtător de cuvânt al poliţiei israeliene a declarat pentru AFP că un autobuz fără călători a fost lovit de o rachetă în oraşul Holon.

Braţul armat al Hamas a susţinut că a lansat 130 de rachete în direcţia Tel Aviv. De luni seara şi înainte de atacul în direcţia Tel Aviv, aproximativ 480 de rachete au fost lansate de diferite grupuri palestiniene din Fâşia Gaza spre Israel, potrivit armatei israeliene.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Ca urmare, autorităţile israeliene au suspendat zborurile către Aeroportul Internaţional Ben-Gurion din Tel Aviv.

"În cursul atacurilor intense (...), au fost oprite decolările pentru a proteja cerul ţării", a declarat pentru AFP Ofer Lefler, purtătorul de cuvânt al aviaţiei civile israeliene.

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇