Noi proteste în SUA: Doi afro-americani, găsiți spânzurați de copaci în California

Mai multe manifestații au avut loc, în weekend, la Palmdale, California, după ce doi tineri afro-americani au fost găsiți spânzuraţi de copaci.

Miercuri, 10 iunie, a fost descoperit cadavrul lui Robert Fuller, în vârstă de 24 de ani. Rudele băiatului au atras atenția că moartea sa seamănă cu cea a lui Malcolm Harsch, tot afro-american, în vârstă de 38 de ani.

Trupul acestuia a fost găsit la 31 mai, spânzurat de un copac la Victorville, la aproximativ 100 de kilometri distanţă de Palmdale.

Primele concluzii ale anchetelor sugerează - în ambele cazuri - sinucideri, însă familiile celor doi şi-au exprimat îndoielile şi cer să se facă lumină asupra deceselor, scrie AFP.

ADVERTISING

”Nimic din ceea ce ni s-a spus nu stă în picioare”, a declarat sora lui Robert Fuller, în cursul unei adunări, sâmbătă, la Palmdale.

”Ni s-a spus un lucru, apoi altul, dar noi vrem adevărul! (...) Fratele meu nu era sinucigaş”, a subliniat ea.

Declaraţii oficiale potrivit cărora nu există înregistrări video ale scenei au ridicat, de asemenea, îndoieli. Asta în contextul în care drama s-a petrecut în apropiere de Consiliul Municipal şi mai multe magazine.

Ancheta este în curs. Momentan, nu s-a făcut autopsie în cazul lui Robert Fuller.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Familiile vor răspunsuri

La rândul lor, apropiaţii lui Malcolm Harsch spun că nu au fost informaţi cu privire la cauza morţii acestuia, deși în acest caz s-a efectuat o autopsie.

”Încercăm doar să obţinem răspunsuri. Vrem să știm ce s-a întâmplat”, a declarat sora bărbatului.

”Fratele meu era un om atât de iubitor (...) Nu-i stă în fire”, a subliniat ea.

Într-o declaraţie la ziarul local Victor Valley News, familia lui Harsch a transmis că, ”ţinând cont de contextul actual de tensiuni rasiste, ideea ca un bărbat de culoare să se spânzure de un copac ne face să ne punem întrebări şi ne şochează. Noi cerem dreptate, nu scuze”.

ADVERTISING

Celebritățile au reacționat

Mai multe celebrităţi americane au reacționat la aceste descoperiri macabre.

Actriţa Viola Davis a catalogat cele două decese drept ”omoruri”.

Vedeta de reality-show Kim Kardashian a pus în circulaţie o petiţie prin care cere o anchetă ”în toată regula” cu privire la moartea lui Robert Fuller.

Până luni, peste 230.000 de persoane semnaseră petiţia.

Autorităţile din Los Angeles şi Palmdale au cerut asistenţa biroului procurorului general al Californiei, care să supervizeze o anchetă independentă cu privire la moartea lui Robert Fuller.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇