Noi proteste anti-restricții în București. S-a mers și la Cotroceni. Unii au venit cu autocarele din alte orașe

Noi proteste anti-restricții în București. S-a mers și la Cotroceni. Unii au venit cu autocarele din alte orașe

Circa 1.000 de oameni au protestat, sâmbătă, în Piața Victoriei, unii dintre ei veniți din țară, cu autocare.

În jurul orei 19:00, o parte dintre ei au plecat în marș spre Palatul Cotroceni, unde au ajuns la ora 20:00, deși protestele au fost autorizate până la 19:30.

protestatari-Cotroceni

La Cotroceni, manifestanții au afișat bannere pe care scria „Libertate”, „Fără obligativitatea vaccinării! Fără paşaport de vaccinare!”. Ei au cerut demisia preşedintelui Klaus Iohannis, a ministrului Sănătăţii şi a secretarului de stat Raed Arafat. Unii au purtat icoane în mâini, alţii pancarte cu mesaje împotriva autorităţilor sau împotriva ”Big Pharma”.

ADVERTISING

Mai mulţi vorbitori s-au adresat mulţimii, fiind citită şi o listă de revendicări printre care ridicarea restricţiilor, reluarea cursurilor în şcoli şi acces la slujbele de Paşte. Unul dintre ei le-a spus manifestanţilor că cel mai bun medicament este soarele, iar iubirea învinge frica, informează News.ro.

Protestul s-a încheiat în jurul orei 22:00, după ce a fost intonat imnul naţional şi a fost rostită o rugăciune.

Spre final, numărul participanţilor a scăzut, chiar unul dintre organizatori remarcând că au mai rămas ”o mână de oameni”.

ADVERTISING

El a declarat închis evenimentul nu înainte de a mai scanda odată cu mulţimea ”Fără testare!” şi a avertiza că oamenii vor ieşi în stradă ori de câte ori vor considera necesar.

De la Obor la Victoriei via Universitate

Inițial, protestatarii s-au aflat în mai multe zone din București, după care s-au unit în Piața Victoriei.

În jurul orei 15:00, protestatarii se aflau în zona Obor, cei care veniseră cu autocarele din țară, în Piața Universității și în Piața Victoriei.

Protestatarii de la Piaţa Universităţii aveau drapele tricolore şi afişează un banner pe care scrie ”Libertate”.

ADVERTISING

După care, protestatarii de la Obor au pornit în marș spre Piața Universității, iar de aici au plecat spre Piața Victoriei.

Potrivit televiziunilor de știri, circa 500 de oameni au venit de la Piața Universității până la Piața Victoriei, însoțiți de jandarmi și cu polițiști care dirijau circulația, care se desfășura pe un singur sens de mers.

Stau la soare pe terasa restaurantului Burebista. Deodata, pe trotuar, incadrata de jandarmi, apare o coloana de...

Publicată de Alex Varzaru pe Sâmbătă, 10 aprilie 2021

Pe lângă aceste zone, un protest a fost autorizat și în zona Cotroceni, dar aici nu s-au adunat oameni de la început, ci au venit ulterior din Piața Victoriei.

Potrivit televiziunilor de știri, printre protestatarii din Piața Universității s-au aflat și cei care au făcut scandal, vineri seara, în fața Spitalului Foișor din Cpitală, care a fost evacuat pentru a fi transformat în spital Covid.

De asemenea, printre protestatari s-au aflat și mai mulți simpatizanți AUR, iar la Piața Universității s-a aflat și liderul formaţiunii, George Simion, care nu a dat declarații, informează News.ro.

Unii protestatari au sosit cu autocarele din țară. Cei sosiţi cu autocarele au spus că sunt din Iaşi şi Bacău și au drapele, cruci şi icoane. Ei spun că îşi vor înapoi ”dreptul de a respira liber” şi revenirea la viaţa normală.

Mulți dintre protestatari nu au purtat măști și au spus că nu sunt de acord cu restricțiile impuse de autorități, de la purtarea măștii până la închiderea la ora 18 a magazinelor și a interdicției de a mai ieși din casă după ora 20:00.

Protestele de sâmbătă din București au fost autorizate doar până la 19:30, având în vedere că de la ora 20:00 intră în vigoare interdicția de a circula pe stradă. Cu toate acestea, s-au terminat în jurul orei 22:00.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇