Nepotul lui Warren G. Harding cere exhumarea celui de-al 29-lea preşedinte al SUA

Nepotul lui Warren G. Harding cere exhumarea celui de-al 29-lea preşedinte al SUA

Nepotul preşedintelui american Warren G. Harding şi al iubitei acestuia Nan Britton a cerut în instanţă exhumarea rămăşiţelor bunicului său, care se află din 1927 în mausoleul Harding din Marion, Ohio, relatează AP.

James Blaesing a cerut unui tribunal din Ohio să hotărască exhumarea lui Harding pentru a se stabili prin metode ştiinţifice faptul că el este rudă de sânge cu cel de-al 29-lea preşedinte al SUA.

Această solicitare vine în contextul în care se pregăteşte în această perioadă marcarea centenarului alegerii lui Harding ca preşedinte în 1920 printr-un nou centru prezidenţial în Marion. Blaesing consideră că merită ca povestea sa, a mamei sale şi a bunicii sale să fie inclusă în “sălile şi muzeele din oraş”.

ADVERTISING

O parte a familiei Harding acceptă faptul că Blaesing este nepotul preşedintelui. Ei susţin că au acceptat deja dovezile constând în analiza ADN-ului, conform cărora mama lui Blaesing, Elizabeth Ann Blaesing, a fost fiica lui Harding şi Britton şi au menţionat că acest lucru va fi menţionat în muzeu. Harding nu a avut alţi copii.

“Din nefericire, faptul că descendenţii, istoricii şi biografii acceptă că domnul Blaesing este nepotul preşedintelui Harding nu este de ajuns pentru el”, au afirmat rudele lui Warren G. Harding, precizând că solicitarea în instanţă a lui Blaesing este doar o metodă de a atrage atenţia.

ADVERTISING

În 2015, s-a stabilit că ADN-ul lui Blaesing este similar cu cel al altor doi descendenţi ai lui Harding, astfel că bărbatul a fost declarat descendent al preşedintelui, pe site-ul Ancestry.com.

“Am făcut testul şi acest lucru a fost ăfcut public în 2015. Acum este 2020 şi nu m-a întrebat nimeni nimic. Nu sunt inclus în nimic. Nimic. Nici eu, nici fraţii mei. Suntem invizibili. Ne tratează exact cum au tratat-o pe bunica”, a afirmat James Blaesing.

El a precizat că o analiză a ADN-ului său în comparaţie directă cu ADN-ul preşedintelui va schimba situaţia.

ADVERTISING

Warren G. Harding a fost preşedintele SUA în perioada 1921-1923.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇