Momentul în care un val excepțional a lovit coasta Californiei. A luat oameni și mașini pe sus (Video)

Momentul în care un val excepțional a lovit coasta Californiei. A luat oameni și mașini pe sus (Video)

Un val „excepțional de periculos” a lovit de-a lungul coastei Californiei, iar imaginile sunt spectaculoase şi impresionante.

Clipul video arată un val masiv care se lovește de un perete de-a lungul plajei, ia pe sus un camion și câţiva oameni, într-o parcare din apropierea oceanului.

Rogue wave causes chaos on California coastline

S-a întâmplat în Ventura, un oraș de coastă aflat la aproximativ o oră nord-vest de Los Angeles.

Departamentul de Pompieri din Ventura a împărtășit filmarea.

Zona s-a confruntat cu valuri atât de mari încât străzile au fost inundate cu resturi duse de apă până la zeci de metri de ţărm, transmite NBC.

ADVERTISING

„Din cauza acestui val, opt persoane au fost transportate la spitalele locale”, au spus pompierii, adăugând că plajele din Ventura și debarcaderul sunt închise. „Pentru siguranța dvs, vă rugăm să evitați zona de lângă ocean, deoarece poate fi destul de periculoasă”.

Serviciul Național de Meteorologie avertizează că zonele de coastă din sudul spre centrul Californiei sunt expuse unui „risc extrem” – cel mai ridicat dintre nivelurile de avertizare – de „curenți care pun viața în pericol și inundații de coastă” în weekend-ul care vine.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Cele mai înalte valuri sunt așteptate de-a lungul coastei centrale, unde ar putea atinge chiar şi şase metri înălţime.

„Se așteaptă ca acesta să fie un eveniment excepțional de inundații de coastă, cum nu a mai avut loc de mulți ani”, a spus serviciul meteorologic.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇