Ministrul Mediului a alergat alături de maratonistul Tiberiu Uşeriu, pe Via Transilvanica (Foto)

Ministrul Mediului a alergat alături de maratonistul Tiberiu Uşeriu, pe Via Transilvanica (Foto)

Ministrul Mediului Tánczos Barna i s-a alăturat duminică ultra-maratonistului Tiberiu Useriu si celorlalţi alergători care participă la prima alergare organizată pe traseul Via Transilvanica.

Demnitarul a alergat pe segmentul Brădeţelu – Câmpu Cetăţii (aproximativ 20km) din cea de-a şaptea etapă a evenimentului sportiv, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Ministerului.

„Am pornit pe drumul care uneşte. M-am alăturat unei echipe fantastice care şi-a propus să parcurgă alergând cele 1400 km ale traseului Via Transilvanica. Alerg alături de Tibi Uşeriu şi echipa lui pe segmentul Brădeţelu – Câmpu Cetăţii, o zonă cu o diversitate naturală, culturală şi etnică deosebită din judeţul Mureş. După terminarea traseului revin cu impresiile şi detalii despre acest proiect unic", a declarat ministrul Barna Tánczos la startul alergării, conform sursei citate.

tanczos-barna-alearga
Foto: Facebook/Tanczos Barna

Via Transilvanica, traseu destinat excursiilor pe jos, cu bicicleta sau călare, care traversează zece judeţe şi 107 oraşe şi comune, va fi deschis oficial în data de 8 octombrie.

ADVERTISING

Este primul traseu de lungă distantă din România care uneşte Putna de Drobeta-Turnu Severin şi care are scopul de a reinventa turismul în special în din zona rurală a României, de a facilita accesul călătorilor la comunităţile de pe traseu şi la poveştile lor, ajutându-le să se dezvolte în mod sustenabil şi responsabil.

tanczos-barna-maraton
Foto: Facebook/Tanczos Barna

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇