Mike Pompeo a atacat dur OMS la o întâlnire avută în Marea Britanie: E responsabilă pentru morții de COVID-19

Mike Pompeo a atacat dur OMS la o întâlnire avută în Marea Britanie: E responsabilă pentru morții de COVID-19

Secretarul de Stat american Mike Pompeo a lansat un atac extrem de dur la adresa Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), în cadrul unei întâlniri private în Marea Britanie, afirmând că este responsabilă pentru morții de COVID-19.

Pompeo le-a spus celor prezenți că OMS nu este ”o organizație bazată pe știință” și l-a acuzat pe directorul general Tedros Adhanom Ghebreyesus că este prea apropiat de Beijing, informează The Guardian.

Cei prezenți la ședință au declarat că secretarul de Stat american le-a spus că are informații sigure potrivit cărora a fost încheiat un acord cu China pentru ca Tedros să câștige alegerile în 2017.

ADVERTISING

Pompeo a continuat să spună că din cauza acestui acord au murit mulți britanici în timpul pandemiei, fără să ofere însă și alte detalii sau dovezi.

Biden promite că SUA vor reveni in OMS ”în prima zi” a președinției sale

În replică, un purtător de cuvânt al Organizației Mondiale a Sănătății a respins acuzațiile.

OMS respinge cu tărie orice atacuri nefondate. Îndemnăm toate țările să rămână concentrate pe acțiunile de combatere a pandemiei care provoacă numeroase decese”, a spus el.

SUA sunt pe primul loc la numărul de cazuri de COVID-19

Acuzatiile lui Pompeo la adresa OMS au fost făcute după ce un parlamentar laburist prezent la întâlnire a contestat deciziile administratiei Trump de a retrage SUA din diverse organizații, printre care si Organizația Mondială a Sănătății.

ADVERTISING

Mulți dintre cei care au participat la eveniment au afirmat că Pompeo a incercat să îi incurajeze să faca lobby pentru ca și Marea Britanie să conteste și ea OMS.

La începutul acestei luni, Donald Trump a retras oficial Statele Unite ale Americii din Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Decizia a venit într-un moment în care numărul de noi cazuri de coronavirus continuă să crească în SUA.

SUA au peste 3,8 milioane de cazuri de coronavirus și peste 140.000 de decese din cauza COVID-19, ceea ce înseamnă că sunt țara cea mai afectată din lume.

ADVERTISING

Marți, alte peste 60.000 de cazuri noi au fost înregistrate, de aproximativ patru ori mai mult decât în toată Europa.

Mike Pompeo efectuează o vizită la Londra pe fondul tensiunilor cu Beijingul: China spune că britanicii s-au lăsat păcăliți de americani


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇