Mii de copii abuzați sexual în Biserica din Franța, dezvaluie o anchetă

Mii de copii abuzați sexual în Biserica din Franța, dezvaluie o anchetă

Cel puţin 3.000 de victime şi 1.500 de agresori: o primă evaluare a gradului de pedocriminalitate în Biserica din Franţa din 1950 a fost dezvăluită miercuri de o comisie independentă, care urmează să îşi continue activitatea până în toamna anului 2021, relatează AFP.

”Este pentru prima dată” cănd o astfel de estimare se face în Franţa, a declarat pentru AFP Jean-Marc Sauvé, preşedintele acestei comisii, după ce a comunicat aceste estimări în timpul unei videoconferinţe.

La unison cu asociaţiile, el a spus că este ”profund convins că există multe alte victime’, referindu-se la ”câteva mii”.

Potrivit acestuia, numărul autorilor unor agresiuni sexuale în cadrul Bisericii nu poate fi ”mai mic de 1.500”. El a precizat că două treimi dintre agresiunile sexuale au avut loc în anii ’50, ’60 şi ’70.

Aceste cifre provizorii provin dintr-o primă evaluare a investigaţiilor efectuate în arhivele diocezelor şi congregaţiilor religioase de către Comisia independentă privind abuzurile sexuale în Biserică (Ciase), înfiinţată în 2018 de episcopat.

În acelaşi timp, platforma telefonică pentru apeluri şi mărturii înfiinţată de această comisie în urmă cu un an a primit ”5.300 de apeluri”, a adăugat Jean-Marc Sauvé, precizând că este posibil ca anumite persoane să fi apelat de mai multe ori.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇