Mesajul disperat al unei fete dintr-un centru britanic pentru migranți: "Sunt condiții de închisoare, ajutați-ne!"

Mesajul disperat al unei fete dintr-un centru britanic pentru migranți: "Sunt condiții de închisoare, ajutați-ne!"

O fată care era ținută într-un centru de procesare a migranților din comitatul Kent a aruncat peste gard o sticlă cu un mesaj în care arăta că în unitatea respectivă se află femei însărcinate și bolnavi care au nevoie de ajutor.

Mesajul scris într-o engleză cu greșeli și adresat „jurnaliștilor, organizațiilor, tuturor” arată că 50 de familii au fost reținute peste 30 de zile la centrul din satul Manston și descrie condițiile de închisoare în care trăiesc migranții, relatează BBC.

Mesajul scris luni a ajuns la picioarele unui fotograf al agenției PA Media, aflat de partea cealaltă a gardului.

ADVERTISING

Fata a scris că în centru se află un copil cu dizabilități care se simte rău. "N-au grijă de el", a transmis ea.

"Nu e ușor pentru cineva care are copii… Aici sunt mulți copii. Ei nu ar trebui să fie aici. Ar trebui să fie la școală, nu în închisoare. Mâncarea e foarte proastă, parcă ar fi făcută să ne facă să ne simțim rău", se arată în scrisoare.

"Vrem să vă vorbim, dar nici măcar nu ne lasă afară", a precizat ea, adăugând: "Avem mare nevoie de ajutor. Vă rugăm, ajutați-ne."

Autoarea mesajului se afla într-un grup de copii care a reușit să treacă de gardieni și a alergat spre gard pentru a arunca sticla cu mesajul spre fotograf.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Guvernul Marii Britanii a fost criticat după mai multe relatări în presă despre condițiile în care sunt ținuți migranții în Manston. În multe cazuri aici stau familii întregi, timp de patru săptămâni, cu încălcarea legii, deși persoanele nu trebuie să rămână în centru mai mult de 24 de ore, cât timp este procesată cererea de azil.

Deși cel mult 1.600 de migranți ar trebui să stea în același timp în centrul de procesare, consilierii locali din Kent susțin că acest număr a ajuns acum la 4.000.

Departamentul guvernului britanic care răspunde de imigrație susține că a asigurat toate nevoile de bază migranților din centru.

ADVERTISING

"Rugăm pe oricine se gândește să părăsească o țară sigură și să-și pună viața în mâinile unor traficanți să-și reconsidere serios opțiunea. În ciuda a ceea ce li s-a spus, nu li se va permite să-și clădească o viață aici", a transmis un purtător de cuvânt.

T.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇