Medvedev a publicat o hartă cu Ucraina dezmembrată şi o parte trece la România (Foto) Reacţia MAE

Medvedev a publicat o hartă cu Ucraina dezmembrată şi o parte trece la România (Foto) Reacţia MAE

Fostul președinte Dmitri Medvedev, actual vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, a publicat pe Telegram o hartă care arată Ucraina împărțită în mai multe bucăți.

Medvedev spune că harta a fost creată de „analiștii occidentali”, dar nu îi numește, scrie Pravda Ucraina.

Imaginile arată că teritoriul Ucrainei ar fi format doar din regiunea Kiev, iar restul este sub administrarea Rusiei (cea mai mare parte), a Poloniei, Ungariei și a României. Ţara noastră ar prelua provinciile Cernăuţi şi Viniţa.

ADVERTISING

Anterior, Medvedev a pus sub semnul întrebării existența viitoare a Ucrainei, împotriva căreia Rusia duce un război pe care îl numeşte operaţiune specială.

În acest fel, odată cu publicarea hărții, scriu jurnaliștii ucraineni, Dmitri Medvedev a recunoscut încă o dată că scopul Rusiei este distrugerea Ucrainei, iar cauza războiului nu este Donbasul, nici amenințarea din partea NATO și cu atât mai mult nu „bio-laboratoarele” imaginare sau „dezvoltările nucleare”

Rusia a purtat un război hibrid împotriva Ucrainei timp de 8 ani, ocupând peninsula Crimeea și o parte din estul Ucrainei în 2014 și a lansat o invazie pe scară largă a Ucrainei pe 24 februarie 2022, amintește Pravda.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Kremlinul a mințit că nu plănuiește un război, că nu încearcă să schimbe guvernul din Ucraina și și-a numit scopul invaziei o „eliberare” a Donbasului de autoritățile ilegale, în timp ce de fapt vrea să preia Ucraina complet, mai scrie sursa citată.

Scopul imediat al armatei ruse, după cum se poate vedea, este să controleze regiunile de est și de sud ale Ucrainei, astfel încât Crimeea ocupată să aibă o rută terestră către Federația Rusă, conchid jurnaliștii ucraineni.

Reacţia MAE

Ministerul de Externe de la Bucureşti respinge ferm demersul lui Medvedev şi "consideră că astfel de atitudini fac parte din instrumentarul de propagandă şi dezinformare la care recurge de mai multă vreme Federaţia Rusă şi care a fost amplificat după declanşarea războiului ilegal şi ilegitim de agresiune împotriva Ucrainei”.

ADVERTISING

„Astfel de aşa-zise „propuneri” şi „analize” care vizează redesenarea aleatorie a graniţelor unor state şi promovează astfel încălcarea dreptului internaţional nu reprezintă decât încercări complet nereuşite de justificare a propriei conduite de nerespectare a ordinii internaţionale bazate pe reguli", adaugă MAE.

Conform sursei menţionate, România este şi va rămâne un partener al Ucrainei şi reconfirmă susţinerea deplină şi compasiunea profundă faţă de poporul ucrainean, victimă a agresiunii brutale.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇