Medicii de la un spital din Timişoara vor fi monitorizați cu brățări electronice. Manager: Vreau să îşi facă meseria pentru care îşi iau salariul

Medicii de la un spital din Timişoara vor fi monitorizați cu brățări electronice. Manager: Vreau să îşi facă meseria pentru care îşi iau salariul

Conducerea Spitalului Municipal Timişoara a închiriat brățări electronice cu ajutorul cărora să poată controla munca medicilor şi asistentelor.

Momentan a fost instalată pe holuri aparatura necesară monitorizării, sistemul urmând să fie implementat ulterior.

Managerul Spitalului Municipal din Timişoara, Daniel Maliţa, a justificat această măsură afirmând că vrea ca medicii să își facă meseria pentru care îşi iau salariul.

„În condiţiile în care unii medici au unul - doi pacienţi externaţi pe lună, normal că nu o să le convină să le poarte. Vreau să îşi facă meseria pentru care îşi iau salariul, nu se poate să vii o oră pe zi la lucru sau deloc.

ADVERTISING

Costul de monitorizare este de 70 de lei per persoană pe lună, dacă sistemul îşi dovedeşte eficienţa îl vom păstra. Vrem să mobilizăm personalul să îşi facă treaba”, a declarat managerul Spitalului Municipal din Timişoara, Daniel Maliţa, pentru pressalert.ro.

Confederaţia Naţională Sindicală Cartel ALFA critică această măsură, afirmând că reprezintă un abuz al conducerii asupra angajaţilor, este un gest iresponsabil prin care se irosesc resurse publice şi aşa extrem de reduse, ducând inclusiv la erodarea încrederii între pacienţi şi personalul medical, între angajaţi şi între angajaţi şi conducerea instituţiei, potrivit banatulmeu.ro.

ADVERTISING

Cartel Alfa mai susține că această acţiune este pusă în aplicare de conducerea spitalului cu netransparenţă şi prin ignorarea dispoziţiilor legislaţiei naţionale, cât şi a directivelor europene cu privire la drepturile şi protecţia angajaţilor la locul de muncă.

În plus, spune sindicatul, având în vedere contextul pandemiei, în care resursele alocate pentru sănătatea publică se află mult sub cota de avarie, o asemenea cheltuială este complet aberantă şi în contrasens cu nevoile reale ale pacienţilor şi ale personalului medical.

ADVERTISING

Confederaţia Naţională Sindicală Cartel ALFA atenționează că, în prezent, pentru cele trei secţii (distribuite în patru clădiri) pentru care se implementează sistemul, costurile se ridică la aproximativ 6.000 de euro pe lună. Spitalul are însă în total 23 de secţii, care îşi desfăşoară activitatea în 14 clădiri, astfel încât, extinderea sistemului, aşa cum se doreşte, ar duce la o cheltuială de peste 20.000 de euro pe lună pentru întregul spital.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇