Masacru în Niger: 100 de morţi în atacuri comise de jihadişti în două sate în vestul ţării

Masacru în Niger: 100 de morţi în atacuri comise de jihadişti în două sate în vestul ţării

O sută de persoane au fost ucise sâmbătă în atacuri comise în două sate din vestul statului Niger, în ceea ce ar putea fi cel mai grav masacru împotriva civililor în această ţară vizată de grupări jihadiste, transmite AFP, citând un responsabil local.

”Tocmai ne-am întors de la locurile atacurilor. La Tchoma Bangou au fost până la 70 de morţi, iar la Zaroumadareye 30 de morţi”, a declarat duminică Almou Hassane, primarul din Tondikiwindi, care administrează cele două sate vizate ”de terorişti veniţi la bordul a o sută de motociclete”.

Primarul a spus că ‘au fost şi 25 de răniţi, dintre care unii au fost evacuaţi la Niamey şi Ouallam pentru îngrijiri’.

Sursa a mai precizat că, ‘pentru a ataca cele două sate (aflate la distanţă de 7 km), atacatorii s-au împărţit în două coloane: în timp ce una ataca Zaroumadareye, ceilalţi au atacat Tchoma Bangou’.

Foto: Facebook / Éclair Info .net

Dublul atac, anunţat sâmbătă de aleşi locali, dar fără un bilanţ precis, a fost comis în ziua proclamării rezultatelor alegerilor prezidenţiale.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Acestea l-au dat confortabil în frunte, cu 39,33%, pe Mohamed Bazoum, candidat al partidului la putere şi fost ministru de interne, care a promis să intensifice lupta contra grupărilor jihadiste

Cent personnes ont été tuées samedi 2 janvier dans les attaques de deux villages de l’ouest du Niger, Tchoma Bangou et…

Posted by Netafrique.net on Sunday, January 3, 2021

Cele două sate sunt situate la circa 120 km nord de capitala Niamey, în regiunea Tillabéri, frontalieră cu Mali şi Burkina Faso. Regiunea este vizată cu regularitate în ultimii ani de atacuri ale unor grupări jihadiste.