Mark Zuckerberg își construiește un buncăr masiv în Hawaii. Mai mult de jumătate din miliardarii din Silicon Valley sunt pregătiți pentru Apocalipsă

Mark Zuckerberg își construiește un buncăr masiv în Hawaii. Mai mult de jumătate din miliardarii din Silicon Valley sunt pregătiți pentru Apocalipsă

Fondatorul companiei Meta investește o sumă uriașă în realizarea unui complex cu dotări exclusiviste. Construcția va avea un buncăr, trapă de evacuare și uși rezistente la explozie, relatează presa americană.

Mark Zuckerberg construiește un complex masiv în Kauai, Hawaii, care va include un buncăr cu o suprafață de aproape 500 de metri pătrați. În adăpostul subteran vor exista surse autonome de energie și stocuri de apă și hrană, arată o investigație publicată de Wired, citând surse și documentația din proiectul de construcție.

ADVERTISING

Costul complexului, denumit Koolau Ranch, este estimat la aproximativ 100 de milioane de dolari, care se va adăuga prețului achitat pentru achiziția terenului, 170 de milioane de dolari, însă suma totală ar putea crește, scrie publicația menționată.

Complexul va avea cel puțin 30 de dormitoare și 30 de băi, precum și mai multe căsuțe construite în copaci, legate între ele prin poduri de frânghii, astfel încât oaspeții să se poată deplasa între ele.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Planurile de arhitectură prevăd și construirea a două conace conectate printr-un tunel care va duce către adăpostul subteran, unde vor exista o trapă de evacuare accesibilă printr-o scară și uși metalice umplute cu beton.

Zuckerberg nu este primul titan al tehnologiei care își construiește o casă pregâtindu-se pentru sfârșitul lumii, notează Business Insider.

Mai mult de jumătate din miliardarii din Silicon Valley au investit în măsuri de pregătire pentru o Apocalipsă, precum buncărele, a spus cofondatorul LinkedIn Reid Hoffman pentru The New Yorker.

ADVERTISING

Sam Altman, demis și reinstalat recent în funcția de CEO al companiei OpenAI, deține un stoc important de arme, aur, antibiotice și măști de gaze.

Steve Huffman, CEO-ul rețelei de socializare Reddit, a cumpărat motociclete, arme și muniție pentru a fi pregătit să-și apere casa "o anumită perioadă de timp", dacă va fi necesar. De asemenea, el și-a făcut chiar și o intervenție chirurgicală cu laser la ochi, fiind convins că i-ar crește șansele de supraviețuire în cazul producerii unui cataclism, scrie publicația menționată.

T.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇