Marea Britanie a raportat cele mai multe cazuri de Covid, de la începutul lunii ianuarie

Marea Britanie a raportat cele mai multe cazuri de Covid, de la începutul lunii ianuarie

Marea Britanie a raportat, marţi, 59.610 cazuri de Covid-19, cele mai multe de la începutul lunii ianuarie, confruntându-se, potrivit premierului Boris Johnson, cu ”un val” de infecţii cu varianta Omicron.

Numărul infecţiilor noi de Covid-19 este al cincilea ca mărime de la declanşarea pandemiei, în martie anul trecut, potrivit datelor oficiale, transmite Reuters.

Datele mai arată că au avut loc 150 de decese într-un interval de 28 de zile de la rezultatul pozitiv al testelor pentru noul coronavirus.

ADVERTISING

Numărul pacienţilor care au fost internaţi între 4 şi 10 decembrie a crescut cu 10% comparativ cu cele 7 zile anterioare, fiind spitalizate 5.925 de persoane.

Marea Britanie a anunţat, luni, primul deces provocat de varianta Omicron. Autorităţile au spus că tulpina se răspândeşte cu "o rată fenomenală" şi a ajuns să reprezinte 40% din totalul infectărilor din Londra.

Astfel, i-au îndemnat pe locuitorii ţării să se vaccineze cât mai repede cu doze de supra-rapel ("booster"), întrucât persoanele vaccinate cu doar două doze sunt vulnerabile în faţa acestei noi variante virale.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Potrivit specialiştilor britanici, dacă nu vor fi adoptate măsuri rapide, aproximativ un milion de persoane vor fi infectate până la sfârşitul lunii decembrie cu varianta Omicron.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇