Mai mulţi beneficiari ai venitului minim garantat s-au adunat, marţi, în faţa sediului Primăriei Ploieşti pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de faptul că noul primar al oraşului, Andrei Volosevici, a decis să îi scoată la muncă, alături de muncitorii de la salubritate şi de cei de la spaţii verzi, pentru asigurarea curăţeniei generale în oraş.
Primarul Andrei Volosevici a ieşit şi a discutat cu cei care refuză să muncească.
Edilul "a concluzionat la finalul discuţiilor că, în cazul în care vor fi persoane beneficiare ale venitului minim garantat care vor refuza să participe la acţiunile stabilite în cadrul Programului Curăţenie generală, acestora li se va restricţiona acordarea sprijinului financiar respectiv, alocat din bugetul Municipiului Ploieşti, conform prevederilor legale în vigoare”, a transmis Primăria Ploieşti într-un comunicat de presă.
Asistaţii social au aflat la sfârşitul săptămânii trecute că au fost chemaţi la muncă, în cadrul unei ample acţiuni de curăţenie demarate de municipalitate după alegerea unui nou primar.
Programul Curăţenie generală a fost demarat în condiţiile în care de mai mulţi ani Ploieştiul se confruntă cu o gravă problemă în ceea ce priveşte curăţenia.
La activităţile de curăţare a spaţiilor publice participă sute de angajaţi ai operatorului de salubritate Rosal Grup, care are contract cu Primăria Ploieşti, dar şi angajaţi ai SC Servicii de Gospodărire Urbană, firmă a Consiliului Local Ploieşti care asigură întreţinerea spaţiilor verzi.
Activitatea asistaţilor social este coordonată de Administraţia Serviciilor Sociale Comunitare Ploieşti, aflată în subordinea Primăriei, însă unii dintre aceştia au declarat că au probleme de sănătate şi că nu li se pare normal să fie scoşi la curăţenia spaţiilor publice din oraş.