Mai mulți angajaţi ai unui cămin din Craiova, unde e focar de COVID-19, au împărțit pliante electorale cu Olguța Vasilescu

Mai mulți angajaţi ai unui cămin din Craiova, unde e focar de COVID-19, au împărțit pliante electorale cu Olguța Vasilescu

Mai mulţi angajaţi ai Căminului pentru Persoane Vârstnice Craiova, unde sunt 126 cazuri de COVID-19, au plecat să împartă pliante electorale pentru Olguța Vasilescu.

Unii dintre angajaţii instituţiei acuză conducerea căminului că obligă salariaţii să promoveze un candidat la Primăria Craiova, scrie mediafax.ro.

Spusele angajaților sunt confirmate de o fotografie care circulă pe Facebook în care se observă că aceștia țin în mâinile lor integrame cu Olguța Vasilescu, candidat la Primăria Craiovei.

Fotografia în care se văd salariaţii cu pliante electorale în mână a fost postată şi de directorul căminului de bătrâni, Valentin Giurcă, pe pagina sa personală de Facebook.

ADVERTISING

Angajații susţin că, în data de 11 august, când zeci de pensionari şi angajaţi ai centrului erau bolnavi de COVID-19, o parte a salariaţilor au plecat din focar pentru a face campanie electorală.

„Sunt contacţii direcţi ai contabilului-şef care a fost internat la Spitalul Victor Babeş şi care a ieşit pozitiv. (…) Aceste doamne trebuiau să fie, la 12:35, la serviciu, iar dânsele fac campanie electorală. Marţi, pe data de 11 august”, a spus o angajată a căminului de bătrâni sub protecţia anonimatului, citată de mediafax.ro.

ADVERTISING

„Ştiţi cum ne ameninţă pe noi domnul director? Ne ameninţă şi ne face oale de porci. Şi tot timpul ne vorbeşte urât şi ne jigneşte, dar ne-a ajuns cuţitul la os. (...) Fetele erau în spital şi ei făceau campanie. Luau fetele forţat, că dacă nu, îşi pierdeau locul de muncă. Să le ducă să împartă pliante”, a mai spus angajata.

Directorul Căminului pentru Persoane Vârstnice Craiova spune că nu a ogligat pe nimeni să facă nimic și că el nu a făcut campanie electorală.

„Nu am obligat pe nimeni să meargă în nicio campanie electorală. Eu nu am făcut campanie electorală, nu ştiu despre ce e povestea.(...) N-am ameninţat pe nimeni. Eu n-am fost aici zilele astea”, a spus Valentin Giurcă, directorul Căminului pentru Persoane Vârstnice Craiova.

ADVERTISING

Citiți și: Noi cifre alarmante în lupta cu pandemia: Peste 1.300 de cazuri noi și 473 de pacienţi la ATI. Greșeală în raportarea deceselor (Infografice)

Doi actori povestesc experienţele neplăcute cu DSP Timiş: Zilnic certuri telefonice, anchetă întârziată, date false


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇