Mai multe persoane au fost înjunghiate în Birmingham UPDATE

Mai multe persoane au fost înjunghiate în Birmingham UPDATE

Mai multe persoane au fost înjunghiate în noaptea de sâmbătă spre duminică la Birmingham, al doilea oraş ca mărime din Anglia, a anunţat poliţia.

UPDATE Un bărbat a fost ucis şi şapte persoane au fost rănite, dintre care două grav, în seria de atacuri cu cuţitul care au avut loc duminică.

"Suntem în prezent în măsură să confirmăm că am lansat o anchetă pentru omucidere în urma evenimentelor din noaptea trecută", a informat poliţia din West Midlands. "Un bărbat a murit şi un bărbat şi o femeie au suferit răni grave. Alţi cinci au mai fost răniţi", au adăugat forţele de ordine.

ADVERTISING

Poliţia a dat publicităţii puţine detalii, însă a transmis că atacurile au avut loc între orele locale 12:30 şi 2:20 (23:30 GMT sâmbătă - 01:20 GMT duminică) şi aveau legătură între ele.

"Facem tot posibilul să aflăm cine este răspunzător", a adăugat poliţia într-o declaraţie de presă postată pe contul său de Twitter.

Ministrul de externe britanic Dominic Raab a declarat că nu există informaţii care să indice că incidentele ar avea legătură cu terorismul, dar a invitat cetăţenii să rămână "foarte vigilenţi".

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

”Incident major”

Poliţia a catalogat înjunghierile drept un "incident major", citată de AFP.

Într-un comunicat de presă, poliţia a indicat că a primit un apel la orele locale 00:30 (23:30 GMT) cu privire la înjunghierea unei persoane în centrul oraşului Birmingham (centrul Angliei).

Ulterior, a fost anunţat că fapte similare au mai avut loc la scurt timp de la primul apel.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇