A murit Madeleine Albright

A murit Madeleine Albright

Madeleine Albright, prima femeie secretar de stat a SUA, care a marcat construirea politicii externe occidentale după Războiul Rece, a murit la 84 de ani.

„Cauza a fost cancerul. Era înconjurată de familie și prieteni. Am pierdut o mamă, o bunica, o soră, o mătușă și o prietenă iubitoare”, a anunțat familia, într-o declarație postată de pe contul ei de Twitter.

Reacționând în timp real la vestea morții secretarului Albright, purtătorul de cuvânt al departamentului de stat Ned Price a reflectat asupra vieții și moștenirii ei.

ADVERTISING

„Impactul pe care l-a avut secretarul Albright asupra acestei clădiri (instituții) se simte în fiecare zi, în aproape fiecare culoar”, a spus el. „A fost o pionieră, în calitate de prima femeie secretar de stat și o adevărata deschizătoare de drumuri”, a mai spus Price, citat de The Guardian.

Moartea ei a fost confirmată printr-un mesaj adresat personalului Albright Stonebridge Group, o firmă de strategie globală fondată de Albright, potrivit CNN.

Albright a fost o figură centrală în administrația președintelui Bill Clinton, fiind mai întâi ambasador al SUA la Națiunile Unite, înainte de a deveni cel mai important diplomat al națiunii în al doilea mandat.

ADVERTISING

Ea a susținut extinderea NATO, a insistat ca alianța să intervină în Balcani pentru a opri genocidul și epurarea etnică, a căutat să reducă răspândirea armelor nucleare și a susținut drepturile omului și democrația pe tot globul, se arată în necrologul publicat de CNN.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇