Lucrări de anvergură pe Dunăre, vara aceasta: reparații la Podul Prieteniei, cinci poduri noi, iar fluviul va fi dragat și adâncit

Lucrări de anvergură pe Dunăre, vara aceasta: reparații la Podul Prieteniei, cinci poduri noi, iar fluviul va fi dragat și adâncit

România și Bulgaria încep din această vară lucrări comune pe Dunăre, unde vor fi reparate podurile existente și vor începe lucrările la cinci poduri noi. Mai mult, bazinul va fi dragat și adâncit, pentru a îmbunătăți condițiile pentru transportatori.

Bulgaria va începe chiar din 20 iunie dragarea fluviului, din fonduri proprii, iar pentru adâncirea șenalului navigabil au fost prevăzute 15 milioane de leva, pentru următorii trei ani, informează presa bulgară.

De asemenea, încep studiile de fezabilitate pentru construirea unor noi poduri peste Dunăre, în cinci locuri stabilite, cercetările având loc pe ambele maluri.

ADVERTISING

Anunțul a fost făcut cu ocazia unei întâlniri dintre ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, și omologul său bulgar, Nikolai Sabev.

Traficul pe Podul Prieteniei riscă să fie perturbat în plin sezon

Bulgarii vor să înceapă din iulie și lucrările la Podul Prieteniei Giurgiu-Ruse, ceea ce ar putea să creeze probleme serioase turiștilor români care pleacă în vacanță.

Autoritățile bulgare au promis că vor lua măsuri pentru ca traficul rutier dintre cele două țări să fie afectat cât mai puțin.

Nu în ultimul rând, bulgarii spun că sunt pregătiți pentru lansarea liniei de feribot Ruse-Giurgiu și propun efectuarea unui control vamal comun al pasagerilor la Ruse.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇