Liz Truss a ținut primul discurs ca premier. A promis că scoate ţara din furtună, în timp ce protestatarii cântau „O lume nebună” (Video)

Liz Truss a ținut primul discurs ca premier. A promis că scoate ţara din furtună, în timp ce protestatarii cântau „O lume nebună” (Video)

Liz Truss, devenită marţi premier al Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, a susţinut prima ei intervenţie în faţa reşedinţei oficiale de la Downing Street 10, promiţând că „va scoate din ţara din furtuna”.

„Sunt încrezătoare că împreună vom putea depăşi furtuna, ne vom putea reconstrui economia şi putem deveni Marea Britanie modernă şi strălucitoare pe care ştiu că putem fi”, a asigurat succesoarea lui Boris Johnson, în timp ce în apropiere se auzeau huiduielile protestatarilor.

„Aceasta este misiunea noastră vitală de a asigura oportunităţi şi prosperitate pentru toţi cetăţenii şi generaţiile viitoare. Sunt hotărâtă să am rezultate”, a insistat ea, subliniind că „primele trei priorităţi” ale sale vor fi economia, criza energetică şi îmbunătăţirea sistemului naţional de sănătate publică.

ADVERTISING

„Voi reduce taxele pentru a răsplăti munca grea şi a stimula creşterea economică ce are la bază mediul de afaceri”, a promis noua şefă a guvernului britanic de dreapta, un politician cu o concepţie economică profund liberală.

„În al doilea rând, mă voi ocupa cu prioritate de criza energetică provocată de războiul lui Putin. Voi lua săptămâna aceasta măsuri în problema facturilor energetice şi pentru a ne asigura viitoarele surse de energie”, a continuat ea.

„În al treilea rând, mă voi asigura că oamenii pot beneficia de (consultaţiile la) medici şi de serviciile Sistemului Naţional de Sănătate de care au nevoie. Vom pune accent pe serviciul de sănătate”, a încheiat Truss enumerarea priorităţilor sale.

ADVERTISING

„Cu soluţii în economie, energie şi în Sistemul Naţional de Sănătate, vom aduce naţiunea noastră pe calea succesului pe termen lung”, a concluzionat ea.

În timpul discursului, protestatarii adunaţi pe străzile din jurul Downing Street huiduiau sau dădeau muzica tare, auzindu-se inclusiv melodia „Mad World”, dar şi un zgomot produs de o goarnă a manifestanţilor care cântau.

Ea a fost însă întâmpinată și de mai mulți susținători care au aclamat-o.

Liz Truss’ first speech as the new UK prime minister @BBCNews - BBC

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇