La noapte reintră în vigoare noi restricții în Alba Iulia

O serie de măsuri restrictive vor fi reintroduse din noaptea de duminică spre luni în municipiul Alba Iulia, unde rata de infectare la 1.000 de locuitori este de 3,20, potrivit unei hotărâri dispuse de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Alba.

Astfel, activitatea cu publicul a restaurantelor şi cafenelelor în interiorul clădirilor va fi interzisă, fiind permisă doar prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi a băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective.

ADVERTISING

De asemenea, din 18 ianuarie este interzisă organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale, precum şi organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri, mese festive etc) atât în spaţii deschise, cât şi închise.

Totodată, se interzice desfăşurarea de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private.

Puțin peste 2.000 de cazuri noi de Covid, dintre care 700 sunt în București

ADVERTISING

Potrivit hotărârii CJSU Alba, este interzisă şi circulaţia în interiorul oraşului pentru persoanele aflate în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparţin aceleiaşi familii.

Au mai fost dispuse şi alte măsuri pentru diminuarea riscului de infectare.

Măsurile se aplică pentru o perioadă de 14 zile, urmând a fi reevaluate la finalul acesteia sau în funcţie de modificările intervenite în ceea ce priveşte rata de incidenţă.

În ultimele zile, în Alba Iulia rata de incidenţă a cazurilor de îmbolnăvire cu SARS-CoV-2 a fost de peste 3/1.000 de locuitori.

ADVERTISING

Municipiul Alba Iulia s-a aflat în carantină timp de mai multe săptămâni în lunile noiembrie şi decembrie, după ce rata de infectare a ajuns la 10,07.

În judeţul Alba, rata de incidenţă era duminică de 2,04 la mia de locuitori, cu 772 de cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2 înregistrate în ultimele 14 zile la nivelul judeţului. 


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇