Kovesi e pregătită de atacuri la nivel european. Ce spune despre procurorii și judecătorii din România

Kovesi e pregătită de atacuri la nivel european. Ce spune despre procurorii și judecătorii din România

Laura Codruța Kovesi, procurorul-șef al Parchetul European (European Public Prosecutor’s Office, EPPO), a vorbit despre EPPO într-un nou interviu acordat Euronews.

Ea a spus că se așteaptă la atacuri, odată ce EPPO va deveni operațional.

În România, ați fost supusă multor acuzații că reprezentați interese străine, interesele serviciului secret. Sunteți pregătită pentru atacuri similare la nivel european?, a întrebat-o pe fosta șefă DNA jurnalistul Euronews.

Kovesi a răspuns afirmativ.

”Întotdeauna am crezut că aceste atacuri, care s-au îndreptat nu numai împotriva mea, ci împotriva tuturor procurorilor și a eficienței lor, sunt un criteriu de evaluare a calității și eficienței activității noastre. Așadar, mă aștept la atacuri împotriva instituțiilor și procurorilor noștri. Dar cred că experiențele mele de până acum sunt o pregătire bună pentru ceea ce va urma.

Sunt sigură că vom forma o echipă foarte bună cu toți procurorii europeni. Nu voi fi singură în această luptă. O întreagă echipă va lucra în Parchetul European. Și sper că munca noastră va avea un impact pozitiv. Sunt sigură că vor urma astfel de atacuri, dar sunt pregătită și sunt sigură că și colegii mei vor fi pregătiți”

Laura Codruţa Kovesi, procurorul-şef european
ADVERTISING

Kovesi a vorbit și despre atacurile asupra procurorilor și judecătorilor români.

” (...) Trebuie să ținem cont de faptul că sistemul judiciar din România a fost sub un continuu atac în ultimii trei ani. Mulți procurori și judecători au fost hărțuiți în mai multe feluri.

Au fost inițiate numeroase măsuri disciplinare și au fost deschise proceduri penale împotriva procurorilor și judecătorilor. Drept urmare, independența sistemului judiciar a fost compromisă continuu de atacuri și modificări legislative”, a mai afirmat Kovesi

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Vezi și: Kövesi, interviu la Euronews: Malta blochează Procuratura UE


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇