Klaus Iohannis, despre certificatul Covid: E un lucru bun. Trebuie să avem grijă să nu ducă la discriminări

Klaus Iohannis, despre certificatul Covid: E un lucru bun. Trebuie să avem grijă să nu ducă la discriminări

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, înaintea participării la Consiliul European, că certificatul COVID, ”într-un timp rezonabil de scurt, trebuie să fie la dispoziţia cetăţenilor europeni”, aceasta fiind una dintre temele discuţiei.

”Avem o discuţie despre evoluţia pandemiei şi sunt două teme care şi pentru noi au o importanţă deosebită: prima temă este certificatul COVID, certificatul digital care, într-un timp rezonabil de scurt trebuie, să fie la dispoziţia cetăţenior europeni”, a declarat preşedintele Klaus Iohanis, luni, înaintea participării la Consiliul European.

Şeful statului apreciază că acest certificat este ”un lucru bun”.

”Cred că este un lucru bun, acest certficat, va înlesni libera crculaţie, însă, sigur, trebuie să avem grijă ca acest certificat să nu ducă la discriminări între cetăţenii europeni”, a mai declarat Klaus Iohannis.

Solidaritate cu state terţe în ceea ce priveşte vaccinarea

Totodată, șeful statului a vorbit despre ”solidaritate cu state terţe” în ceea ce priveşte vaccinarea.

”În cazul nostru vorbim, de exemplu, de Republica Moldova. Noi am donat deja 300.000 de doze de vaccin Moldovei, dar, singur că şi alţii trebuie să facă lucruri similare pentru a ne asigura că avem o distribure echitabilă a vaccinurilor”, a declarat Klaus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis participă luni şi marţi la reuniunea extraordinară a Consiliului European de la Bruxelles. 

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇