Kim Jong Un, familia sa şi oficiali nord-coreeni ar fi fost vaccinaţi împotriva COVID-19 cu un vaccin experimental chinez

Kim Jong Un, familia sa şi oficiali nord-coreeni ar fi fost vaccinaţi împotriva COVID-19 cu un vaccin experimental chinez

China i-ar fi furnizat liderului nord-coreean Kim Jong Un şi familiei acestuia doze ale unui vaccin experimental împotriva covid-19, anunţă marţi un analist american care citează surse neidentificate din cadrul serviciilor japoneze de informaţii, relatează Reuters.

Un expert în Coreea de Nord de la Centrul pentru Interes Naţional, un think tank cu sediul la Washington, Harry Kazianis, a anunţat că Kim Jong Un şi mai mulţi oficiali de rang înalt de la Phenian au fost vaccinaţi în noiembrie.

El precizează, într-un articol  publicat de site-ul 19FortyFive, că nu este în măsură să spună care laborator chinez a furnizat aceste doze ale vaccinului său candidat şi nici dacă acestea sunt sigure.

ADVERTISING

Un milion de persoane au fost vaccinate în China cu un vaccin experimental împotriva Covid-19

Coreea de Nord nu a anunțat oficial niciun caz de infectare cu noul coronavirus, dar serviciile secrete sud-coreene nu exclude existența unor cazuri în țara vecină, mai ales în contextul relațiilor comerciale strânse cu China înainte de închiderea granițelor, în ianuarie.

De asemenea, Microsoft a anunțat de curând că două grupări de hackeri nord-coreeni au încercat să spargă rețelele companiilor care dezvoltă vaccinuri anti-COVID din mai multe țări, fără a specifica care au fost laboratoarele țintite. Se pare, însă, că ar fi vorba inclusiv de AstraZeneca.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇