Italia redeschide luni școlile, dar toți copiii vor fi testați zilnic pentru COVID-19

Italia redeschide luni școlile, dar toți copiii vor fi testați zilnic pentru COVID-19

Italia va redeschide şcolile cu prezenţa copiilor în clase începând cu 26 aprilie, iar statul intenţionează să introducă teste de salivă pentru elevi, a anunţat secretarul de stat pentru educaţie Rossano Sasso.

Testele de salivă sunt potrivite pentru copii şi se pot utiliza la scară largă. Acestea pot fi integrate cu uşurinţă în sistemul educaţional zilnic şi necesită puţin efort, informează APA.

La spitalul Maggiore din Trieste este evaluat un test de salivă care poate determina dacă o persoană este purtătoare a virusului în doar trei minute. Gradul de fiabilitate este de 98 la sută.

În Italia se efectuează actualmente circa 350.000 de teste SARS-COV-2 pe zi.

ADVERTISING

De la începutul pandemiei în februarie anul trecut 3,8 milioane italieni au fost infectaţi.

Până acum 15 milioane de persoane au fost imunizate cu a doua doză de vaccin.

Speranțe de relaxare

Începând cu 26 aprilie, guvernul italian a anunţat o scădere a numărului de restricţii anti-COVID. De exemplu, restaurantele situate în zone cu nivel moderat de infecţie vor putea din nou să-i servească pe clienţi în aer liber, cele care nu deţin astfel de spaţii fiind dezavantajate.

În consecință, proprietarii mai multor restaurante au protestat, luni, în vederea redeschiderii tuturor localurilor. Ei au blocat strada A1 în ambele sensuri, în apropiere de oraşul Florenţa.

ADVERTISING

Acest lucru a dus ulterior la dispute între participanţii la trafic, iar doi protestatari au fost răniţi.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇