Israelul continuă să bombardeze Libanul. Noi explozii în apropiere de Beirut, un comandant Hezbollah ar fi fost ucis (Video)

Israelul continuă să bombardeze Libanul. Noi explozii în apropiere de Beirut, un comandant Hezbollah ar fi fost ucis (Video)

Noi explozii s-au auzit în apropiere de Beirut, la primele ore ale zilei de sâmbătă, iar armata israeliană afirmă că a lovit lansatoare Hezbollah şi că a interceptat rachete, ceea ce Hezbollah a negat.

Comandantul unităţii de rachete a Hezbollah, Muhammad Ali Ismail, ar fi fost ucis. Între timp, preşedintele american, Joe Biden, a ordonat Pentagonului să ”evalueze şi să ajusteze, dacă este necesar, postura de forţă a SUA” în Orientul Mijlociu, transmite Reuters.

Armata israeliană a declarat că i-a ucis pe comandantul unităţii de rachete a Hezbollah, Muhammad Ali Ismail, şi pe adjunctul său, Hossein Ahmed Ismail, în sudul Libanului.

ADVERTISING

De asemenea, armata israeliană afirmă că a lovit lansatoare ale Hezbollah.

Într-o declaraţie pe canalul său Telegram la scurt timp după ora locală 1 a.m., armata israeliană a declarat: ”În ultima oră, avioanele de luptă ale IAF au lovit zeci de lansatoare ale Hezbollah îndreptate către civili israelieni, precum şi clădiri în care erau depozitate arme în mai multe zone din sudul Libanului”.

În plus, armata a precizat că a atacat ţinte ale Hezbollah din Tyr, adăugând că sirenele israeliene de avertizare privind rachetele au sunat în Safed şi în zona înconjurătoare din Galileea Superioară, în nordul Israelului.

Hezbollah a negat însă că ar exista arme sau depozite de arme în clădirile care au fost lovite într-un atac israelian asupra suburbiilor din Beirut, a declarat biroul media al grupării armate libaneze într-un comunicat.

ADVERTISING

Israelul a anunţat că a interceptat rachete

La ora 2 a.m. sâmbătă, armata israeliană a declarat: ”În urma sirenelor care au sunat cu puţin timp în urmă în zona Galileii Superioare, au fost identificate aproximativ trei proiectile care au trecut din Liban în teritoriul israelian, majoritatea fiind interceptate”.

Armata a transmis că avioanele forţelor aeriene au lovit lansatorul folosit.

Preşedintele Joe Biden a ordonat Pentagonului să ”evalueze şi să ajusteze, dacă este necesar, postura de forţă a SUA” în Orientul Mijlociu, a transmis Casa Albă.

ADVERTISING

Loviturile israeliene din Liban au făcut sute de morţi în ultimele zile şi au stârnit temeri cu privire la un război regional total.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇