Irlanda înregistrează o ”escaladare semnificativă” în lupta cu noul coronavirus: Cel mai ridicat bilanţ zilnic din aprilie

Irlanda înregistrează o ”escaladare semnificativă” în lupta cu noul coronavirus: Cel mai ridicat bilanţ zilnic din aprilie

Irlanda înregistrează o ”escaladare semnificativă” a numărului infecţiilor cu noul coronavirus, a declarat principalul oficial în domeniul sănătăţii, Ronan Glynn, după raportarea celui mai mare număr de decese zilnice provocate de Covid-19 din luna mai şi al treilea mare număr de cazuri zilnice înregistrate până în prezent.

La fel ca în restul Europei, în Irlanda are loc o creştere constantă a infecţiilor, de la sfârşitul lunii iulie, iar autorităţile au înăsprit restricţiile, interzicând activitatea restaurantelor în spaţii închise şi majoritatea deplasărilor către şi dinspre capitala Dublin, transmite Reuters.

ADVERTISING

Numărul de 613 cazuri noi de infecţii raportat sâmbătă este cel mai ridicat bilanţ zilnic consemnat de la sfârşitul lunii aprilie, când ţara se afla în carantină naţională. Alte 10 persoane au murit, iar numărul total al deceselor provocate de Covid-19 a ajuns la 1.810.

”Datele raportate astăzi şi în ultima săptămână reprezintă o escaladare semnificativă a profilului Covid-19 în Irlanda”, a spus medicul şef interimar al Irlandei, Ronan Glynn, într-un comunicat.

Glynn a cerut persoanelor cu vârste de peste 70 de ani care sunt vulnerabile din punct de vedere medical la Covid-19 să limiteze numărul de oameni cu care intră în contact la un grup restrâns de membri ai familiei, îngrijitori sau prieteni şi la perioade scurte de timp.

ADVERTISING

În ultimele 14 zile, Irlanda a raportat peste 100 de cazuri la 100.000 de persoane, fiind pe locul 16 din 31 de ţări europene monitorizate de Centrul European pentru Controlul Bolilor.

Marea Britanie raportează un număr record de îmbolnăviri: Peste 12.800 în 24 de ore

Regiunea britanică Irlanda de Nord, care împarte o graniţă deschisă cu Irlanda, a raportat sâmbătă 726 de cazuri noi de Covid-19, depăşind un record atins în ziua precedentă. Numărul cumulat de cazuri din ultimele şapte zile a ajuns la 164,7 la 100.000 de persoane.

ADVERTISING

Iată şi alte date îngrijorătoare din Europa:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇