Irlanda înăspreşte restricţiile pentru adunările publice, din cauza Covid

Guvernul irlandez a decis marţi să înăsprească restricţiile pentru adunări publice, inclusiv în incintele sportive, pentru a împiedica o creştere a contaminării cu noul coronavirus.

Întâlnirile în aer liber vor fi limitate la 15 persoane, faţă de 200 până acum, a anunţat premierul Micheal Martin, în cadrul unei conferinţe de presă organizate la încheierea unei reuniuni a miniştrilor, relatează AFP.

Nu suntem într-o etapă în care putem reveni la normalitate. Suntem din nou într-un moment critic. Dacă dorim să limităm numărul persoanelor care se îmbolnăvesc grav sau mor din cauza virusului, trebuie să urmăm aceste măsuri de sănătate publică.

Micheal Martin
ADVERTISING

Cel mult şase persoane se pot reuni în interior şi nu peste 50. Excepţia o reprezintă serviciile religioase, cum ar fi slujbele sau ceremoniile de căsătorie.

Cafenelele şi restaurantele vor putea rămâne deschise respectând distanţarea fizică, dar se vor închide la 23:30. Evenimentele sportive vor fi organizate fără public.

În total, 1.774 de persoane infectate cu noul coronavirus au murit în Irlanda. Peste 27.000 de persoane au fost testate pozitiv pentru noul coronavirus.

Vezi și Irlanda alocă 375 de milioane de euro pentru întoarcerea la școală. Va angaja sute de profesori și va reconstrui sălile de clasă

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇