Incendiu lângă București: Arde o hală la Mogoșoaia, a fost transmis mesaj Ro-Alert (Foto&Video) - UPDATE

Incendiu lângă București: Arde o hală la Mogoșoaia, a fost transmis mesaj Ro-Alert (Foto&Video) - UPDATE

Un incendiu puternic a izbucnit sâmbătă seara la Mogoșoaia, în apropierea Capitalei. Degajările mari de fum i-au făcut pe cei de la ISU să transmită un mesaj Ro-Alert pentru avertizarea populației.

Conform informațiilor furnizate de ISU București-Ilfov, ardea în totalitate o hală de circa 2.000 mp și exista posibilitatea propagării incendiului la halele din apropiere.

UPDATE – 18:00 Incendiul este în curs de lichidare. Între timp s-a aflat că în interior se găsesc depozitate componente cu care se realiza mentenanța avioanelor. De asemenea, firma respectivă desfășura activități de prelucrare a metalelor și a rășinei.

ADVERTISING

La fața locului au acționat 15 autospeciale de stingere.

”A fost realizat dispozitiv de stingere pe cele 4 laturi, pentru a reduce riscul de extindere la alte hale învecinate, aflate în aceeași proprietate. Nu sunt persoane rănite”, informeaza ISU București-Ilfov.

roalert

”Facem cercetări pentru a determina natura materialelor din interior. După cum se poate vedea, degajarea de fum este importantă. Coloana se ridică vertical, deci nu ar fi neapărat un pericol iminent. Cu toate astea, s-a emis un mesaj Ro Alert în urmă cu câteva minute, astfel încât oamenii să fie informați”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU, Maiorul Daniel Vasile, la Antena3.

incendiu-coloana
Foto: Facebook / Radu Dobritoiu

Într-o intervenție ulterioară la Digi24, Daniel Vasile a precizat că incendiul este în curs de lichidare și riscul de a se extinde este redus. Acesta a precizat că încă nu se cunoaște cu exactitate natura produselor din hala respectivă.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Întrebat dacă se va simți ceva în București, Daniel Vasile a spus că ”cel mai probabil nu”.

”Intervenția decurge foarte bine”, a dat acesta asigurări, precizând că pompierii se luptă cu flăcările de ”cel puțin 30 de minute”.

WJIG9220
Foto: ISU București -Ilfov

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇