Alertă la spitalul de copii din Iași, din cauza unui... Dorel. 50 de copii au fost evacuaţi şi curtea s-a umplut de pompieri (Video)

Alertă la spitalul de copii din Iași, din cauza unui... Dorel. 50 de copii au fost evacuaţi şi curtea s-a umplut de pompieri (Video)

A fost alertă generală vineri dimineață la spitalul de copii din Iași. Pompierii au intervenit după ce au fost anunțați prin 112 că din clădire iese foarte mult fum.

Mai multe persoane au fost evacuate în curtea spitalului: 50 de copii şi 150 de adulţi.

Dar nu a fost incendiu! Totul a fost provocat de neatenţia unui muncitor.

Un reprezentant al Spitalului Sf. Maria a transmis iniţial că fumul a fost degajat de un sistem de ventilaţie.

„Nu am văzut flacăra. Am întrebat şi managerul. Nu este flacără, este doar un fum care pare să fie de la un sistem de ventilaţie”, a declarat dr. Solange Tamara Roşu, medic şef UPU.

ADVERTISING

Reprezentanții SMURD au anunțat şi ei că nu sunt persoane care au nevoie de asistență.

„Incidentul a fost în corpul nou al spitalului. Ne întoarcem la bază. Nu sunt persoane de evacuat”, a anunțat Diana Cimpoeșu, coordonatorul SMURD Iași.

UPDATE Ulterior, au venit şi explicaţiile. Fumul şi funinginea au provenit dintr-un coş de fum dezafectat, care a fost curăţat de firma care se ocupă de reabilitarea clădirii.

Un muncitor a inversat din greşeală sensul de evacuare a ventilatorului.

"Spitalul de Copii se află într-un amplu proces de renovare. Constructorul a dorit să evacueze funinginea dintr-un coş de fum dezafectat. Accidental a fost inversat sensul de evacuare a ventilatorului, iar funinginea a fost introdusă în camerele tehnice şi ulterior în spaţiile comune.

ADVERTISING

Nu a fost incendiu. Nu au fost victime care să fie asistate medical. Nu au fost persoane intoxicate. La ultimul etaj nu au fost persoane evacuate. S-a intrat în saloane pentru a calma copiii şi aparţinătorii care erau internaţi, cât şi cadrele medicale. S-au autoevacuat 50 de copii şi 150 de adulţi", a informat Georgică Onofreiasa, purtător de cuvânt al ISU Iaşi.

Publicată de Alo,Iasi pe Joi, 2 iunie 2022

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇