Incendiu de vegetaţie din California: Sute de persoane au fost evacuate, o autostradă a fost închisă (Foto&Video)

Incendiu de vegetaţie din California: Sute de persoane au fost evacuate, o autostradă a fost închisă (Foto&Video)

Un incendiu produs pe o suprafaţă de peste 600 de hectare în apropierea comunităţii de coastă din Big Sur, California, a dus la evacuări de persoane şi la închiderea unei părţi a unei autostrăzi, au declarat sâmbătă oficialii.

Incendiul care este activ de vineri a fost limitat în proporţie de 5%, a declarat Departamentul de Silvicultură şi Protecţie împotriva Incendiilor din California (Cal Fire), potrivit Reuters.

O porţiune de aproape 40 de kilometri a State Highway 1, o rută pitorească de pe Coasta Pacificului, a fost închisă de lângă oraşul costier Carmel-by-the-Sea până la Andrew Molera State Park.

Aproximativ 400 de persoane din comitatul Monterey au fost evacuate a declarat un purtător de cuvânt al Crucii Roşii Americane.

Patru persoane şi un animal de companie au rămas peste noapte la un adăpost dintr-o şcoală locală, a spus Crucea Roşie.

ADVERTISING

California se confruntă de mult timp cu incendii de vegetaţie, dar în ultimii ani, parţial din cauza schimbărilor climatice, sezonul incendiilor a devenit mai lung şi mai periculos.

Anul trecut, sezonul incendiilor de vegetaţie a început neobişnuit de devreme, pe fondul unei secete şi al nivelurilor scăzute de apă, a spus Cal Fire.

Numai în ianuarie 2021, statul s-a luptat cu 297 de incendii pe 1.171 de acri, a spus biroul.

Anul acesta, California se confruntă şi cu vânturile din Santa Ana. O avertizare de vânt puternic a fost în vigoare pentru regiune, cu posibile rafale de până la 70 de mile pe oră (112,65 km/h), potrivit Serviciului Naţional de Meteorologie. Dar vântul s-a calmat şi va rămâne slab pe tot parcursul weekendului, a spus Crucea Roşie.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇