Imagini impresionante de la Eforie: Lanţ uman pentru aducerea la mal a trei salvamari intrați în mare după un bărbat beat (Video)

Imagini impresionante de la Eforie: Lanţ uman pentru aducerea la mal a trei salvamari intrați în mare după un bărbat beat (Video)

Mai mulţi turişti din Eforie Nord au făcut, marţi, un lanţ uman, după ce trei salvamari au intrat în mare pentru a scoate un bărbat aflat în stare de ebrietate, care fusese luat de curenţi şi se îndrepta spre larg.

Publicitate

Salvamarii şi turistul aveau dificultăţi în a reveni la ţărm din cauza valurilor puternice.

Şeful Serviciului Salvamar din Eforie, Gheorghe Vătămănescu, a declarat că oamenii de pe plajă s-au mobilizat şi i-au ajutat pe salvamari să ajungă în siguranţă la ţărm.   

Focus Press: Lanț uman pentru salvarea unui bărbat, la Eforie

A intrat în mare beat, pe steag roșu

“O persoană în stare de ebrietate a intrat în mare, a ignorat toate semnele salvamarilor, a fost luată de curenţi şi se ducea în larg. Au intrat trei salvamari după el, nu a cooperat în niciun moment cu aceştia, nu a vrut să i se pună tubul de salvare, să vină în siguranţă la mal.

Publicitate

Salvamarii s-au chinuit să îl aducă la ţărm, între timp au obosit. Oamenii de pe mal s-au mobilizat şi au făcut un lanţ uman şi i-au scos şi pe salvamari şi pe persoana în stare de ebrietate”, a declarat Gheorghe Vătămănescu.

El a mai spus că pe plaja din Eforie este arborat steagul roşu, care interzice scăldatul, deoarece valurile sunt mari şi curenţii puternici, dar că oamenii ignoră sfaturile salvamarilor şi intră în mare, punându-şi astfel viaţa în pericol.

Citește și:

Turiștii vor purta mască și în unele locuri de pe litoralul românesc. Unde și în ce condiții


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇