Guvernul Franței a fost remaniat, dar Roxana Mărăcineanu rămâne ministrul Sporturilor și în noul cabinet

Guvernul Franței a fost remaniat, dar Roxana Mărăcineanu rămâne ministrul Sporturilor și în noul cabinet

Roxana Mărăcineanu își păstrează funcția de ministru delegat al Sporturilor în noul Guvern al Franței condus de premierul Jean Castex.

Jean-Michel Blanquer a fost numit ministru al Educaţiei Naţionale, Tineretului şi Sporturilor în noul Guvern francez, iar fosta înotătoare de origine română va avea rolul de ministrul delegat al Sporturilor.

Campioană mondială la 200 metri spate în 1998 şi vicecampioană olimpică în 2000, în premieră pentru Franţa, Roxana Mărăcineanu a fost numită, la 4 septembrie 2018, ministru al Sporturilor în guvernul condus de Edouard Philippe.

ADVERTISING

În vârstă de 45 de ani, Roxana Mărăcineanu s-a născut la București, dar a emigrat împreună cu familia in Franța în 1984.

Guvernul francez a fost remaniat

Mai multe ministere-cheie din noul guvern francez condus de Jean Castex au noi șefi, între care cel de la Interne şi cel de Tranziţie ecologică.

Noul ministru de Interne este Gérald Darmanin, de dreapta, care până acum era ministrul Acţiunii şi conturilor publice. Tranziţia ecologică revine unei foste ecologiste, care a trecut la partidul prezidenţial, Barbara Pompili, iar cunoscutul avocat Eric Dupond-Moretti a fost numit ministru al Justiţiei.

ADVERTISING

Vezi și: Guvernul Franței a demisionat. Macron caută un nou prim-ministru

V.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇