Germania face verificări mai dure la cei care vin în țară şi prelungeşte alerta de călătorie pentru 160 de state

Germania face verificări mai dure la cei care vin în țară şi prelungeşte alerta de călătorie pentru 160 de state

Autorităţile germane vor intensifica monitorizarea persoanelor revenite din călătorii în afara ţării pentru a se asigura că respectă regulile de carantină, a declarat miercuri ministrul Sănătăţii, Jens Spahn.

Măsura vine după ce datele au arătat că, în peste 40% dintre cazurile noi de infectare, coronavirusul a fost contractat în străinătate, transmite Reuters.

”Într-un moment în care numărul de noi infectări în Germania este scăzut, este important să prevenim ca virusul să se răspândească în ţară prin intermediul călătorilor care revin”, a spus Spahn.

ADVERTISING

Pe de altă parte, potrivit unor surse guvernamentale citate de agenţiile dpa şi Reuters, Germania va prelungi cu două săptămâni, până la 14 septembrie, alerta de călătorie emisă în cazul a peste 160 de ţări din afara Uniunii Europene.

Decizia a fost luată la şedinţa de guvern de miercuri.

Ministerul de Externe de la Berlin a emis în martie o recomandare fără precedent de evitare a oricăror călătorii în străinătate ca răspuns la pandemia de COVID-19.

ADVERTISING

Din iunie, când ţările europene au început să-şi deschidă graniţele pentru călători, pentru a evita ca un sezon estival ratat să se adauge pagubelor economice pe continent, alerta a rămas în vigoare pentru peste 160 de state din afara UE, urmând să expire la sfârşitul lui august.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇