Germania a legalizat consumul de cannabis în scop recreațional

Germania a legalizat consumul de cannabis în scop recreațional

Parlamentul Germaniei a votat vineri o lege care legalizează utilizarea cannabisului în scop recreațional.

Legea le va permite cetățenilor peste 18 ani să dețină cantități substanțiale de marijuana – până la 25 de grame în spații publice și până la 50 de grame acasă-, întărind însă regulile privind cumpărarea acestei plante. Asta înseamnă că cei care consumă uzual vor beneficia de pe urma legii, dar consumatorii ocazionali vor obține cu greu legal planta, în timp ce turiștii sunt excluși din ecuație.

ADVERTISING

Totodată, de la 1 aprilie va deveni legal să fumezi marijuana în numeroase spații publice, potrivit BBC. Va fi însă în continuare ilegal consumul în apropierea școlilor și terenurilor de sport.

Prezent în Parlament, ministrul german al Sănătăţii, Karl Lauterbach, a susținut legea.

„Situaţia din prezent nu este acceptabilă sub nicio formă", a spus vineri Lauterbach în Bundestag, referindu-se la numărul în creştere de consumatori şi la „concentraţiile toxice" ale canabisului provenit din traficul ilegal de droguri.

ADVERTISING

El a insistat că noua lege atacă direct piaţa neagră , care „este inima acestui rău", și va crea o ofertă legală, controlată.

Ministrul a arătat că în paralel va fi demarată o campanie de educație mai bună și că nu este încurajat consumul de droguri în scop recreațional, ci este încurajat cel responsabil.

În mai multe părți ale Germaniei, inclusiv Berlin, polițiștii deja treceau cu vederea consumul în scop recereațional de cannabis, deși el pica sub incidența legii penale.

Lauterbach a subliniat că în ciuda legii mai dure, consumul a continuat să crească în ultimii ani, în special în rândul tinerilor.

ADVERTISING

„Consumul în rândul segmentului de vârstă cuprins între 18 și 25 de ani s-a dublat în ultimii 10 ani", le-a spus ministrul criticilor.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇