Fox News: Mafia românească vine după cardurile voastre. Cum se fură la casele self-service

Fox News: Mafia românească vine după cardurile voastre. Cum se fură la casele self-service

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii – skimming-ul cardurilor de debit.

Infractorii au plasat dispozitive speciale pentru a fura informații despre carduri la casele de marcat self-service din magazinele alimentare, scrie Fox News.

Dispozitivele skimmer pentru carduri de debit au fost mult timp o problemă la benzinării și la bancomate. Iar acum o rețea foarte bine organizată de escroci se extinde.

”Vor avea oameni care vor sta în fața unui Walmart sau a unui Target și va părea că cerșesc. Uneori, vor avea cu ei câțiva copii. Și, de fapt, folosesc tehnologia Bluetooth care este conectată la skimmerele din interiorul magazinelor. Așa că este un fel de doi în unu, primesc bani de la oameni și fură numerele de pe carduri”, au declarat procurorii pentru Fox News Digital.

ADVERTISING

Imagini de pe camerele de supraveghere obținute de Departamentul de Poliție El Cajon arată că suspecții pot plasa un skimmer peste dispozitivul de trecere a cardului de credit de la casa de marcat în doar câteva secunde – și arată aproape exact ca unul real.

Poliția le recomandă clienţilor din magazine să tragă de acest dispozitiv înainte de a introduce cardul. "Dacă se clatină sau se desprinde, înseamnă că este fals", precizează sursa citată.

Sunt furați până la 9 milioane de dolari pe lună

Autoritățile spun că au arestat deja zeci de suspecți, cei mai mulți dintre ei având legături cu crima organizată din România.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Și, în ciuda arestărilor semnificative din decembrie și ianuarie a zeci de suspecți în SUA, Europa și Mexic, unde fac echipă cu cartelurile în destinații turistice precum Tulum, furturile sunt în creștere, pentru că hoții își dublează eforturile, au declarat autoritățile.

Ei pot câștiga până la 9 milioane de dolari pe lună - în mare parte pe cheltuiala contribuabililor.

ADVERTISING

Skimmerele pot viza și utilizatorii de carduri EBT (Electronic Benefits Transfer).

EBT e un sistem de carduri sociale prin care unele persoane vulnerabile primesc bani de la stat în Statele Unite.

Hoţii ar fi golit conturile beneficiarilor în momentul în care statul american face plățile lunare, potrivit biroului procurorului districtual din comitatul Orange, Todd Spitzer.

Drept urmare, peste 100 de milioane de dolari au fost furați din programele de asistență socială.

„Victimele sunt mame singure care se străduiesc să asigure copiilor un acoperiș deasupra capului și mâncare pe masă și oameni care muncesc din greu, care se trezesc stând la coadă la casa de marcat cu sacoșele pline de cumpărături doar pentru a fi umiliți când află că nu au bani în cont pentru că un hoț le-a furat totul pe ascuns.

Între timp, hoții folosesc acești bani pentru a finanța crima organizată, pentru a cumpăra mașini de lux în valoare de sute de mii de dolari și pentru a duce o viață de lux la care adevărații destinatari nu pot decât să viseze”, a spus Spitzer.

Pe lângă faptul că trimit banii furați în România pentru a finanța un stil de viață luxos și mașini sport europene, escrocii cumpără cu bonuri de masă lapte praf pentru copii și băuturi energizante, care sunt apoi revândute în Mexic, în cadrul unei înțelegeri cu cartelurile locale.

Mulți dintre ei își etalează bunurile obținute pe TikTok. Unul dintre bărbații implicați în aceste infracțiuni se afla deja pe lista celor mai căutate persoane din România — Florin Duduianu.

Bărbatul, în vârstă de 39 de ani, a fost arestat, după ce Poliția l-a urmărit în timp ce retrăgea bani cu carduri diferite de la același bancomat din Placentia, la aproximativ 50 km sud-est de centrul orașului Los Angeles.

Duduianu ar urma să fie condamnat la 30 de ani de închisoare în cursul acestei săptămâni, potrivit Departamentului de Justiție.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇