Focare de boli şi presupuse abuzuri sexuale la o tabără de copii migranţi din SUA

Focare de boli şi presupuse abuzuri sexuale la o tabără de copii migranţi din SUA

O investigaţie BBC scoate la iveală condiţiile „alarmante” în care sunt ţinuţi copiii migranţi dintr-un centru de detenţie din Texas, care este un focar de boli şi în care mâncarea te poate îmbolnăvi.

Există inclusiv relatări cu privire la abuzuri sexuale petrecute în acest centru.

SUA s-au confruntat în ultimele luni cu un val masiv de migranţi şi de solicitanţi de azil politic din America Centrală, pe fondul violenţelor, al dezastrelor natural şi al crizei economice cu care se confruntă această regiune. Un rol în explozia migraţiei l-ar avea şi relaxarea cunoscută sub administraţia Biden, spun experţii citaţi de jurnaliştii britanici.

ADVERTISING

Tabăra din cadrul bazei militare Fort Bliss din El Paso, Texas, a fost deschisă în martie şi găzduieşte în prezent 2.000 de adolescenţi care au trecut graniţa din Mexic singuri şi aşteaptă să se reunească cu familiile lor.

În urma interviurilor luate unor membri ai personalului şi unor copii din această tabară şi pe baza unor fotografii şi a unor clipuri clandestine, jurnaliştii BBC au descoperit presupuse abuzuri sexuale şi focare de Covid şi de păduchi. Copiii bolnavi asteaptă câteva ore pentru asistenţă medicală.

ADVERTISING

Tabăra Fort Bliss este formată din cel puţin 12 corturi, iar în unele dintre ele sunt înghesuiţi câteva sute de copii în acelaşi timp.

Câteva corturi au fost instalate doar pentru cei bolnavi de Covid, câteva sute dintre copiii de la Fort Bliss fiind testaţi pozitiv până acum.

Gripa şi infecţiile cu streptococ fac la rândul lor ravagii. Potrivit angajaţilor cu care au stat de vorbă jurnaliştii BBC, în jur de 800 de fete au fost izolate luna trecută din cauza infestării cu păduchi.

Furtunile de nisip sunt o altă problemă aici. Deşi ajung să fie acoperiţi de praf din cap până în picioare, mulţi copii refuză să facă duş, deoarece nu au haine curate în care să se schimbe.

ADVERTISING

Referitor la capitolul mâncare, unii dintre ei povestesc că le-a fost servită carne care nu a fost gătită corespunzător.

Copii abuzaţi sexual tabără de către personal

La o şedinţă de instruire, un participant a înregistrat în secret un angajat care afirmă că membri ai personalului au fost surprinşi în poziţii compromiţătoare cu minorii. Înregistrarea a fost verificată de jurnaliştii BBC.

Răspunsul autorităţilor, reprezentate de Departamentul de Sănătăte şi Servicii Umane, care angajează firme private pentru administrarea taberei, este acela că sunt pro transparenţă, însă jurnaliştii spun ca le-a fost interzis accesul în tabară.

Ca urmare condiţiilor expuse, mulţi copii ajung să se confrunte cu depresie severă şi chiar ar exista mai multe cazuri de autovătamare.

Conform datelor oficiale, peste 1 milion de migranţi au încercat să treacă graniţa în SUA în acest an, aproape de două ori mai mulţi decât anul trecut.

Record de migranți la frontiera SUA-Mexic. E cea mai mare creştere din ultimii 20 de ani

Mulţi adulţi sunt deportaţi, ca urmare a unei reguli privind domeniul sănătăţii publice introduse în timpul administraţiei Trump, însă copiilor, majoritatea venind din ţări ca Guatemala, Honduras şi El Salvador, le este în general permis să rămână.

Durata medie a şederii în taberele pentru migranţi este de 31 de zile.

C.S.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇