Economia americană produce o surpriză, Biden salută „progresele istorice"

Economia americană produce o surpriză, Biden salută „progresele istorice"

Economia din SUA a creat 467.000 de locuri noi de muncă în ianuarie 2022, producând o surpriză, având în vedere creşterea numărului de cazuri de Covid aduse de valul Omicron, scrie Financial Times.

Cifrele anunţate de Oficiul privind Statisticile în domeniul Muncii sunt peste aşteptările analiştilor chestionaţi de Bloomberg, care aveau în prognoză luna trecută 150.000 de locuri de muncă. Totuşi, rata somajului în SUA a avut o creştere de 0,1% ajungând la 4%.

Preşedintele SUA, Joe Biden, a salutat "progresele economice istorice" în eforturile de relansare post-pandemie.

ADVERTISING

"S-a făcut istorie aici. Sunt progrese economice istorice. Ţara noastră recuperează tot ce ne luase pandemia, iar acum vom fi mai puternici", a afirmat Joseph Biden, vineri seară, conform CNN.

"Ştiu că nu a fost uşor. Ştiu că ianuarie a fost o lună foarte dificilă pentru mulţi americani. Ştiu că după aproape doi ani, povara fizică şi emoţională a pandemiei este extrem de dificil de suportat pentru mulţi. Dar vestea bună este că avem instrumentele de a salva vieţi şi de a menţine deschise companiile şi şcolile, astfel încât să ţinem oamenii la lucru", a subliniat preşedintele SUA.

ADVERTISING

Liderul de la Casa Albă a precizat că Administraţia de la Washington a pus la dispoziţie milioane de teste COVID-19 rapide şi măşti medicale de calitate superioară, reluând apelul adresat cetăţenilor de a se vaccina.

În plus, Joseph Biden a salutat eforturile agenţiilor guvernamentale de remediere a blocajelor din reţelele de aprovizionare cu materii prime şi piese, admiţând că preţurile la autovehicule rămân ridicate, din cauza crizei mondiale de semiconductori.

"Aceşti semiconductori şi microcipurile au utilitate pentru absolut tot din viaţa noastră, de la telefoane mobile la automobile, frigidere, Internet, reţelele de electricitate. Fără semiconductori, aceste lucruri nu funcţionează într-o economie modernă", a declarat Biden, amintind că în curând va fi construită o fabrică de semiconductori în statul Ohio.

ADVERTISING

Preşedintele SUA a dat asigurări și că Administraţia de la Washington depune eforturi şi pentru reducerea tarifelor la carburanţi şi alimente.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇