După ce Marea Britanie a mobilizat militari pentru a testa şoferii pentru Covid-19, peste 4.500 de camioane au traversat Canalul Mânecii (Foto)

După ce Marea Britanie a mobilizat militari pentru a testa şoferii pentru Covid-19, peste 4.500 de camioane au traversat Canalul Mânecii (Foto)

Peste 4.500 de camioane, dintre numărul uriaş de camioane blocate de zile întregi în portul britanic Dover, au traversat vineri Canalul Mânecii, după ce Marea Britanie a mobilizat peste 1.000 de militari pentru a accelera testarea pentru coronavirus, transmite Reuters.

Joi au fost reluate serviciile cu feribotul între Dover şi portul francez Calais, punînd capăt blocadei impuse de Franţa timp de mai multe zile, în urma descoperirii unei noi tulpine a coronavirusului în Anglia.

Ministrul britanic al transporturilor, Grant Shapps, a afirmat, vineri, pe Twitter că au fost efectuate peste 10.000 de teste coronavirus asupra şoferilor de camioane şi doar 24 dintre aceştia au dat rezultate pozitive.

"Peste 4.500 de vehicule grele (vehicule grele) s-au întors peste Canal", a spus Shapps.

Se slăbeşte un pic cordonul sanitar care strânge Marea Britanie: S-a redeschis portul Dover şi merg trenurile Eurostar

Presa britanică a declarat că autorităţile britanice au trimis 800 de soldaţi pentru a-i sprijini pe alţi 300 desfăşuraţi iniţial. Soldaţii au verificat vehiculele şi documentele şoferilor la intrarea în port. Într-un caz, oficialii francezi, care se aflau în Dover pentru a ajuta la eliminarea restantei, au fost văzuţi administrând un tampon nazal unui şofer.

Oficialii francezi şi britanici au fost de acord să pună capăt blocadei marţi, dar autorităţile britanice au spus că vor dura zile pentru a fluidiza traficul.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇