Două incendii au avut loc sâmbătă dimineața (Video)

Două incendii au avut loc sâmbătă dimineața (Video)
Foto: ISU București

Două incendii puternice s-au produs sâmbătă dimineața în blocuri din București și Botoșani.

Astfel, un incendiu s-a produs, sâmbătă dimineaţa, într-un bloc de pe bulevardul Iancu de Hunedoara. 30 de persoane au fost evacuate, informează ISU Bucureşti-Ilfov.

Focul se manifestă, cu degajare mare de fum şi flacără puternică, într-un apartament situat la ultimul etaj al clădirii.

ISU-Bucuresti-Iancu-Hunedoara
Foto: ISU București


Potrivit sursei citate, incendiul este localizat, fără pericol de extindere. O fată de 16 a fost transportată la Spitalul „Grigore Alexandrescu” după ce a fost expusă la fum, iar o femeie de 81 de ani – la Spitalul de Urgenţă Floreasca.

Se acţionează cu autoscara din exterior. Intervin nouă autospeciale de stingere, trei autoscări, echipaje SMURD şi Detaşamentul Special de Salvatori.

Și la Botoșani, un puternic incendiu s-a produs, în noaptea de vineri spre sâmbătă, într-un bloc de pe strada Primăverii, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), Dorina Lupu.

Incendiul a izbucnit într-un apartament situat la etajul al treilea, necesitând evacuarea mai multor persoane, printre care şi copii.

„La faţa locului s-au deplasat pompierii militari din cadrul Detaşamentului Botoşani cu trei autospeciale cu apă şi spumă, autoplatforma de lucru la înălţime şi o ambulanţă SMURD. La sosirea forţelor de intervenţie, ardeau cu flacără şi degajări mari de fum mai multe materiale depozitate în balcon, existând pericolul de propagare a flăcărilor la întregul apartament. Au fost evacuate cinci persoane, dintre care doi copii de la etajul IV. Ceilalţi locatari s-au autoevacuat”, a afirmat Lupu.

Aceasta precizează că nu au existat persoane care să aibă nevoie de îngrijiri medicale. O femeie a suferit un atac de panică şi a primit îngrijiri medicale la faţa locului de la echipajul Serviciului Judeţean de Ambulanţă.

Potrivit oficialului ISU, cauza probabilă o reprezintă fumatul în locuri nepermise.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇