Dosar penal după explozia de la Uzina Băbeni. Prefect: În acea încăpere, nu ar fi trebuit să fie niciodată mai mult de o persoană

Dosar penal după explozia de la Uzina Băbeni. Prefect:  În acea încăpere, nu ar fi trebuit să fie niciodată mai mult de o persoană

Procurorii din Vâlcea au deschis un dosar penal care vizează comiterea a patru infracţiuni, în urma exploziei produse la Uzina Mecanică Băbeni, în care 4 oameni au murit, iar alţi trei au ajuns la spital.

„La Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea s-a constituit, la data de 18 noiembrie 2021, o cauză în care se efectuează urmărirea penală sub aspectul comiterii infracţiunilor de nerespectarea regimului materiilor explozive, ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, în vederea lămuririi împrejurărilor în care a avut loc o explozie a unei mine antipersonal la Uzina Mecanică Băbeni, în urma căreia a survenit decesul a 4 persoane şi rănirea altor 3 persoane”, informează Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea, într-un comunicat dat publicităţii vineri.   

ADVERTISING

O echipă complexă compusă din ofiţeri de poliţie judiciară, specialişti, reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Vâlcea, împreună cu un procuror din cadrul Secţiei de urmărire penală de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea, face cercetarea la locul incidentului.  

În ceea ce priveşte cauza deflagraţiei, autorităţile nu au stabilit oficial care este motivul pentru care mina antipersonal a explodat.   

"Cel mai probabil, este vorba despre nerespectarea unei proceduri. În acea încăpere, în mod normal, nu ar fi trebuit să fie niciodată mai mult de o persoană”, a declarat prefectul judeţului Vâlcea, Sebastian Fârtat.  

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În urma exploziei produse joi după-amiază, trei bărbaţi şi o femeie au murit.  

Alte trei femei au fost rănite. Ele au 42 de ani, 52 de ani, respectiv 54 de ani, iar starea lor este stabilă.

Una dintre femeile rănite a fost transferată la Bucureşti

Două dintre victimele exploziei sunt internate la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Râmnicu Vâcea, a treia fiind transferată la un spital din Bucureşti, a declarat pentru News.ro managerul SJU Râmnicu Vâlcea, Dan Ponoran.   

Potrivit acestuia, în cazul unei femei în vârstă de 52 de ani, care a fost cel mai grav rănită de suflul exploziei, după ce au constatat că are ambele membre superioare fracturate şi amputaţii de falange la două degete, medicii au continuat investigaţiile. La computer tomograf s-a văzut că femeia are o perforaţie de intestin, motiv pentru care pe parcursul nopţii de joi spre vineri ea a fost supusă unei intervenţii chirurgicale.  

ADVERTISING

Internată la spitalul din Râmnicu Vâlcea a rămas şi o altă victimă a exploziei, care a suferit multiple plăgi superficiale.  

A treia dintre femeile surprinse de suflul deflagraţiei, care avea un corp străin intraocular, a fost transferată la un spital de Oftalmologie din Bucureşti.  


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇