Doi turişti din Ucraina, fugăriți de urs în apropiere de Castelul Peleş: UPDATE - Ursul a fost identificat și va fi relocat

Doi turişti din Ucraina, fugăriți de urs în apropiere de Castelul Peleş: UPDATE - Ursul a fost identificat și va fi relocat

Doi turişti din Ucraina au fost fugăriți de un urs, sâmbătă, în apropiere de Castelul Peleş. Inițial, ISU a informat că ”ambii au traumatisme prin sfâşiere, dar sunt conştienţi”, însă primarul din Sinaia a vorbit cu turiștii și afirmă că ei s-au zgâriat încercând să sară un gard de frica animalului.

”Două persoane de naţionalitate ucrainiană au fost atacate de urs în zona Castelului Peleş şi prezintă traumatisme prin sfâşiere”, a transmis, sâmbătă, ISU Prahova.   

Este vorba despre un bărbat de 28 de ani, care a suferit plăgi prin sfăşiere la o mână şi la un picior, dar şi despre o femeie de 32 de ani, care are o rană la un picior. ”Amândoi sunt conştienţi. La fata locului acţionează un echipaj SMURD”, a mai transmis inițial ISU Prahova, cei doi fiind transportați la spital.

ADVERTISING

Mai mult, a fost emis un mesaj ROAlert, pentru ca trecătorii să știe că un urs se află în zonă, informează Digi24.

UPDATE 22:40 - Autorităţile locale de la Sinaia au revenit cu precizări arătând că, de fapt, turiștii nu au fost răniţi de urs, ci s-au accidentat încercând să fugă de teama animalului.

"Pentru a lua decizia corectă, primarul Vlad Oprea a discutat telefonic cu turiştii ucraineni. Aceştia au explicat clar întâmplarea, precizând că nu au fost atacaţi de urs! Aceştia s-au speriat, au alergat şi s-au accidentat în încercarea de a sări un gard", a transmis city managerul Marian Panait, citat de Agerpres.

ADVERTISING

UPDATE 20:30 - Vlad Oprea, primarul din Sinaia, a declarat la Digi24 că a vorbit cu unul dintre turiști și acesta i-a povestit că ursoaica și puiul ei s-au speriat de petardele aruncate de alți oameni. Ursoaica a încercat să-și apere puiul și a început să alerge spre turiștii aflați în zonă, moment în care cei doi ucraineni au reușit să sară un gard și așa s-au rănit în sârma ghimpată. 

UPDATE 19:55Autorităţile au reuşit să identifice animalul, fiind vorba despre o ursoaică cu doi pui.  Administratorul public al oraşului Sinaia, Marian Panait, a precizat că animalul a fost identificat cu ajutorul comunităţii, după ce pe un grup local o persoană a publicat o fotografie cu ursoaica în timp ce se afla în parcul din apropierea Castelului Peleş.   S-a decis realocarea animalelor, motiv pentru care la faţa locului s-a deplasat un medic veterinar care are armă cu tranchilizante.  

ADVERTISING

Între timp, cele două victime au fost evaluate de către medici şi transportate la Spitalul Judeţean Ploieşti. 

urs-parcare-peles
Sursa: AICI

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇